Hirdetés
Hirdetés

Elmúlt a reggeli nagy öröm, a forint azért erősödik

Fellegi Tamás, 2018. február 13., 10:40

Tegnap ismét emelkedett Amerika (illik is a felpattanás utáni napon), így először ma is jó volt a hangulat, különösen a pesti börzén. Európa indexei azonban lekókadtak, így a BUX is visszaesett, de azért még bőven pluszban van. Gyengül a cseh korona, erősödik a svájci frank, magához tért a forint.

A pénteki tankönyvi forduló után tegnap Amerika legnagyobb tőzsdeindexe, az S&P 500 egy második emelkedő napot is összehozott, ami a 200 napos mozgóátlagról való felpattanás utáni napon el is várható. Nem sikerült azonban a tetőn zárni, mára el is bizonytalanodtak a piacok.

S&P 500
S&P 500

Ázsia indexei még a Nikkei kivételével emelkedtek, Európában azonban már vegyes a kép: a DAX 0,3 százalékkal esik, és néhány másik index is gyengélkedik, ugyanakkor a BUX pluszban van fél százalékkal.

Hirdetés

Ez az érték a nyitás után jóval magasabb, egy százalék fölötti is volt, akkor leginkább a Mol vezette az emelkedést. Az olajpapír nyeresége 0,6 százalékra olvadt, 2924 forinton kereskednek vele, az OTP nyeresége ugyanekkora, 11 470 forint az ár. Az elmúlt két tőzsdenap nagyot eső Richter próbál magához térni: 0,8 százalékos emelkedés után 5645 forintot ér.

Ha nem is sokat, de erősödött a forint: eurónként 311,70 az árfolyam. Gyengült a cseh korona eurónként 25,40-ig, ugyanakkor újra erősödik a svájci frank: egy euróért csak 1,15-öt kell adni belőle.

Euró/svájci frank
Euró/svájci frank

Az olaj ára továbbra is közel 10 dollárral a nemrég elért 3 éves csúcs alatt van: a WTI 59,26 dollár, a Brent 62,60.

WTI olaj, 10 nap
WTI olaj, 10 nap
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hivatalos: kezdődik a politikai őrület - mától minden a győzelemről szól

Hivatalos: kezdődik a politikai őrület - mától minden a győzelemről szól

Megkezdődik hivatalosan is az országgyűlési képviselő-választási kampány időszaka a mai nappal. Persze a kampány választástól választásig folyamatosan tart már, az elkövetkezendő néhány hétben hatalmas dózisban kapjuk majd a pártok politikai üzeneteit.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Az infláció megeszi a kamatot – érdemes még takarékoskodni?

    2018. február 15., 14:28
    Az infláció megeszi a kamatot – érdemes még takarékoskodni?

    Az infláció tavaly átlagosan 2,4 százalékos volt, az egy éves állampapír azonban már régen csak két százalékot fizet. Az inflációkövető kötvények kamata sokkal jobb, ám egyre lejjebb veszik a kamatprémiumot, és legalább három évre kell befektetni.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)