Hirdetés
Hirdetés

Elszállt az olajár, az arany is erős, esik a Konzum

Fellegi Tamás, 2018. január 25., 10:31

Begyorsult az olajár emelkedése, szinte minden napra jut belőle. Most az arany is megugrott, kétségkívül mindkettőben szerepe lehet a dollár nagyfokú gyengülésének. A tőzsdék megpihentek, de a Netflix tovább emelkedik. A BUX kicsit csökken, az OTP konszolidál a nagy kitörés után, esik a Konzum, emelkedik a FuturAqua.

Az olaj újabb 3 éves csúcsra kapaszkodott: a WTI 66,33 dollárt ér, míg a Brent 71-et. Kétségtelen, hogy közben a dollár is szakadatlanul gyengül, egy euróért több mint 1,24-et adnak, így az euróban számított olajár emelkedés jóval szerényebb. Hasonló a helyzet az aranynál is: két nap alatt 133 dollárról 1360-ig szaladt fel az ár.

Netflix
Netflix

Az amerikai tőzsdék tegnap sok napos szakadatlan erősödés után végre meg tudtak pihenni, a de jó negyedéves eredménnyel büszkélkedő, előfizetőinek számát gyorsan növelő Netflix  4,4 százalékkal tovább tudott emelkedni 261 dollárig.

Hirdetés

Az európai tőzsdék ugyancsak megpihentek ma a tegnapi rali után. Itthon a BUX 0,36 százalékot gyengül, fél százalékkal van lejjebb a Mol 3152 forinton, negyed százalékkal az OTP 11 500 forinton, a Richter és a Telekom alig mozdulnak.

OTP: kitörés utáni konszolidáció
OTP: kitörés utáni konszolidáció

Mozgalmas viszont a kisebb papírok piaca: a Konzum hosszú idő után először 3000 forint alá esett, 5 százalék mínuszban van 2880 forinton. Ha viszont összevetjük a tavalyi 70-szeres emelkedéssel, akkor a mostani korrekció igazán nem nevezhető túlzottnak. Emelkedik viszont a FuturAqua: 7 százalékkal van feljebb, 78,6 forinton.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

15 évvel az amerikai neokonzervatívok beavatkozása után Irak egy bukott állam, miközben Irán regionális középhatalommá emelkedett föl. Az amerikai külügyminisztérium most Európában próbálja aláásni az iráni atomalkut. De a Pentagon napjainkra már komoly ellenszenvvel viseltetik a neokonzervatívok rezsimváltó projektjei irányába.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)