Hirdetés
Hirdetés

Emelkedik az olajár, na meg a Konzum

Fellegi Tamás, 2017. július 17., 10:48

Az arany és az olaj egyaránt felfelé vette az irányt, utóbbi már-már az 50 dollárral kacérkodik, legalábbis a Brent típus. A forint őrzi múlt héten elért erejét, szépen emelkedik Mol. Ismét szárnyal a Konzum és az Opimus, lefordult a BIF, zuhan a Csepel.

Teljes lelkesedéssel vetették rá magukat ismét a befektetők a kedvenc hátsó sorra: Konzum és az Opimus ma is több százmilliós forgalommal pörög. A pénteken még a 20 százalékos kereskedési limiten lefelé álló, vagyis 20 százaléknál is többet esni akaró Konzum ma majdnem 20 százalékot emelkedik, ember legyen, aki ezt érti. Mindenesetre az látszik, hogy a kereskedési limit ezekben a kis közkézhányadú részvényekben teljesen értelmetlen, a piacot torzítja.

Konzum, 3 tőzsdenap. Erre varrjunk gombot
Konzum, 3 tőzsdenap. Erre varrjunk gombot

Az Opimus 11 százalékot emelkedik 203 forintig, ott a fordulat már pénteken napon belül megtörtént, így némiképpen követhetőbb a mozgás, kétség kívül ez a papír trendszerűen szelídebben viselkedik már egy ideje, mint a másik, Mészáros Lőrinc többségi tulajdonát képező részvény.

Hirdetés

A hatodik napon megtört a BIF limites sorozata: a nap elejét még a 20 százalékos tetőn 2088 forinton töltötte a papír, de most megjöttek az eladók, és máris 12 százalék mínuszban vagyunk, 1530 forinton. Van még egy lefelé igyekvő kispapír is: a Csepel, amely 7 százalékot esik 1040 forintig, de a mínusz volt már jóval nagyobb is. Itt azonban van konkrét ok: késik a cég egy exportszerződésének hatálybalépése.

Nézzük ezek után a blue chipeket: a Mol egy százalékkal emelkedik 21 900 forintig, az OTP 0,7 százalékkal 9620 forintig, amely egyúttal 10 éve a legmagasabb érték a bankpapírban. A Richter egytized százalékkal van feljebb, 6880 forinton.

Az európai tőzsdék alig mozdulnak, ellenben hasít az olaját, a Brent 49,12 dollár, a WTI 46,70. Az arany is jól tartja magát a pénteki nagy ugrás után, 1230 dolláron kereskednek vele.

Stabil a forint, továbbra is a múlt héten elért eurónkénti 306-os szinten kötnek rá.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Meglepődnél, ha tudnád, mire használja a mobilját a párod

Meglepődnél, ha tudnád, mire használja a mobilját a párod

Egy friss felmérés szerint hatékonyabban használják ki az okostelefonjaikat a nők, mint a férfiak, előrébb járnak a mobilfizetés, a navigáció és egy sor más, a nyaralás alatt fontos alkalmazás használatában. A két nem telefonhasználat terén sem csak ezekben különbözik egymástól.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Napi kommentár - videó

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Heti várható események, adatok

 • július 17
  Ipari termelés, GDP és kiskereskedelmi forgalom
  Netflix (2017 Q2)
  július 18
  ÁKK: 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukció, 15 mrdFt
  MNB: Monetáris Tanács kamatdöntő ülése
  Fogyasztói árindex
  ZEW index
  július 19
  Wizz Air (2018 Q1)
  Morgan Stanley (2017 Q2)
  július 20
  KSH: Keresetek (január–május)
  NGM: Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének június végi helyzetéről
  Import és export
  EKB kamatdöntése
  Tartós és friss munkanélküli-segély kérelmek
  Fogyasztói bizalom
  július 21
  General Electric (2017 Q2)

Szavazás

Ön szerint jó dolog, hogy Magyarország rendezi a vizes vb-t?