Hirdetés
Hirdetés

Emelkedik az OTP, csökken a Nordtelekom, jöhet a medveforduló

Fellegi Tamás, 2018. január 26., 10:40
Cimkék
OTP
, DAX
, S&P 500
, FuturAqua
, Nordtelekom

A hét elején nagy erővel kitörő, majd az elmúlt két napban korrigáló OTP ma újra emelkedik, és a Mol is vele tart. Az elmúlt hetek egyik kedvence, a Nordtelekom esik. Európa ma emelkedésnek indult, és továbbra is erős az euró. Amerika szenzációs januárt tud maga mögött, vajon mi történik, ha február másodikán kikukkant a medve a barlangjából?

A hazai börzén az OTP-ről szólt a hét: hétfő nagy erővel áttörte a 11 ezer forintnál kialakult ellenállást, a korábbi csúcsot, majd két napig igen intenzíven emelkedett. Ezt két nap korrekció követte, de az ár nem esett vissza 11 ezer forintig, ma pedig már újra emelkedik 1 százalékkal 11 440 forintig.

OTP, kitörés utáni konszolidáció
OTP, kitörés utáni konszolidáció

A Mol 1,6 százalékkal drágul 3164 forintig, a Richter és a Telekom viszont fél százalékkal gyengülnek. A BUX mindezek hatására 0,6 százalékkal van feljebb 40 740 forinton.

Hirdetés

Az elmúlt időszak kedvenc kispapírjai közül ma 3,6 százalékkal 62,6 forintig gyengül a Nordtelekom, a tegnap nagyot emelkedő FuturAqua egy százalékot csökken 82,6 forintig.

A főbb európai részvényindexek emelkedésnek indultak, a DAX 0,2 százalékkal van feljebb 13 323 ponton, a francia CAC-40 viszont 0,8 százalékkal 5525 pontig emelkedik.

Amerikában tegnap alig mozdultak az indexek, viszont eddig szenzációs januárt tudnak maguk mögött: az S&P 500 több mint 5 százalékkal ér többet, a Nasdaq Composite 7-tel. Mindkét index rendkívül túlvett, ugyanakkor a tapasztalatok szerint ilyenkor január utolsó napjáig, ami jövő szerda, már nem szokott lényeges visszaesés kezdődni, ellenben a február eleji medveforduló könnyen meghozhatja az időszerű kiadós korrekciót.

S&P 500. Meredek januári emelkedés, erős túlvettség.
S&P 500. Meredek januári emelkedés, erős túlvettség.

A devizapiacok ma csendesek, de az euró továbbra is erős a dollárhoz képest 1,24-1,25 között. Sem az amerikai elnök, sem az EKB elnökének nyilatkozatai nem változtattak érdemben ezen a helyzeten.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

15 évvel az amerikai neokonzervatívok beavatkozása után Irak egy bukott állam, miközben Irán regionális középhatalommá emelkedett föl. Az amerikai külügyminisztérium most Európában próbálja aláásni az iráni atomalkut. De a Pentagon napjainkra már komoly ellenszenvvel viseltetik a neokonzervatívok rezsimváltó projektjei irányába.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)