Hirdetés
Hirdetés

Erőre kapott a forint, zuhan a magyar hozam

Fellegi Tamás, 2017. november 23., 18:31

Összeszedte magát a forint a tegnapi és a ma reggeli gyengélkedés után úgy, hogy közben a 10 éves állampapírhozam ismét nagyot esett. A tőzsdén alig volt forgalom, Amerika hiánya erősen érződött. Opusból forgott a legtöbb, ami a hazai befektetők kedvence, a Mol esett érdemben.

Tegnapelőtt nagyot gyengült a forint, amit elsősorban a monetáris politika további lazításának lehetősége váltott ki, majd tegnap rátett egy lapáttal a török líra zuhanása. Ma azonban helyreállt a rend, az árfolyam szépen visszatért az eurónkénti 312-es szint közelébe, ahol hét elején tartózkodott.

Euró/forint
Euró/forint  Friss árfolyamok >>>

A magyar 10 éves állampapír hozam tovább zuhant 2,11 százalékig, így már mélyen a 2,32 százalékos amerikai alatt van, igaz, a legtöbb európainál még magasabb, de a régióban akadnak jóval magasabbak: a lengyel 3,33 százalék, a román 4,64.

Hirdetés

Az európai tőzsdék közül akadt, amelyik fél százalékot emelkedett, de volt, amelyik fél százalékot esett, ma elmaradt az amerikai iránymutatás. Nálunk is mérsékelt volt az érdeklődés: az OTP forgalma kevesebb, mint egymilliárd forint volt, árfolyama nem változott, maradt 10 350 forint.

A Mol végül 1,3 százalékkal csökkent 3237 forintig, mindössze 360 milliós forgalom mellett, a Richter kismértékben csökkent 7010 forintig. A mai napot a hazai befektetők határozták meg: egyedül az Opusból forgott több mint egymilliárd forint értékben, a papír kismértékben csökkent, 687 forintig. Közel félmilliárd forint értékben cserélt gazdát az utóbbi napok egyik kedvence, az OTT1, ára 5 százalékot csökkent 282 forintig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai szerint nem várható, hogy a 2019. december 31-e után meghosszabbítanák az újépítésű lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos áfakulcsot. A kedvezményes lakásáfa megszűnése több szektorban is komoly negatív hatással járhat.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?