Hirdetés
Hirdetés

Erősödik a forint, gyengélkednek a spanyolok

Fellegi Tamás, 2017. október 04., 10:29

A nagy mélységből kissé feltápászkodott a hazai fizetőeszköz, miközben a BUX lefordult: esik a Mol és az OTP. Más tőzsdéken nagyjából nyugalom van, Amerika továbbra is felfelé csörtet, de a spanyol index esik közel két százalékkal, mivel a katalán kérdés még igencsak nyitott.

Nagyon gyenge volt a forint, eurónként 312 és 313 között járt, ez úgy tűnik, felkeltette a vevők érdeklődését, így megindult az erősödés, jelenleg 311 az eurónkénti szint. A lengyel zloty is magára talált: míg tegnap 4,31-et is adtak egy euróért, ma már csak 4,29-et.

Euró/forint, mai nap.
Euró/forint, mai nap.

Amerikában megállíthatatlan az emelkedés, az S&P 500 immár 2534 ponton van. Az európai tőzsdék vegyesen mozognak: a DAX emelkedik a tegnap szünnap után 12 936 pontig, a többi piac alig mozdul, viszont a katalán függetlenedés körüli további bizonytalanságok a spanyol papírok eladására késztetik a befektetőket: az index 1,8 százalékot esik. Milánó is követi mediterrán és egyben latin társát: 1,2 százalékkal van lejjebb.

Hirdetés

A BUX esik még érdemben, 0,7 százalékkal 37 645 pontig. Élen a Mol 1,3 százalékos veszteséggel, így 2980 forintot ér, de ez önmagában nem meglepő, miután sokan vásárolhattak be a felaprózás előtt arra számítva, hogy a nominálisan olcsóbb árfolyam hoz majd egy kis ingyenebédet. Nem hozott, a részvényeket kiszórják.

Az OTP 65 forinttal esik 10 085 forintig, de ha azt nézzük, hogy az elmúlt napokban sokat emelkedett, ez sem mondható vészesnek. A Richter és a Telekom alig mozdulnak, a Konzum 1,6 százalékkal van lejjebb 2290 forinton.

Kismértékben csökkent az olajár, a WTI már az 50 dolláros szinten, a Brent 55,50-en. Magához tért az arany, 1270-ről 1278 dollárig emelkedett.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai szerint nem várható, hogy a 2019. december 31-e után meghosszabbítanák az újépítésű lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos áfakulcsot. A kedvezményes lakásáfa megszűnése több szektorban is komoly negatív hatással járhat.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?