Hirdetés
Hirdetés

Erősödik a forint, gyengül a dollár

Fellegi Tamás, 2017. július 31., 18:30

Szép, egyenletes a forint erősödő trendje, de még ennél is szebb, ahogy az euró a dollárral és a svájci frankkal szemben kapaszkodik egyre feljebb. Emelkedett az OTP és a Mol, esett a Richter és a Telekom, meglepően békés volt a Konzum és az Opimus. A magasban az olajár, bár a péntek esti csúcshoz kissé lejjebb ereszkedett.

A forint az egész hónap folyamán erősödött, míg a hónap elején 310-et kellett adni az euróért, most csak 304-et. Ez persze összesen 2 százalék, nem egy csoda, de a forint esetében jelentősnek mondható, ritkán mozdul nagyobbat.

Euró/forint
Euró/forint

Ugyancsak szakadatlanul erősödik az euró a dollárral szemben: immár az 1,18-at közelíti az árfolyam. Ez a legmagasabb érték azóta, hogy két és fél éve hirtelen a mélybe hullott az euró. A svájci frankkal szemben az 1,14-es értéket érte el a közös európai fizetőeszköz.

Hirdetés

Heves hegymeneten van túl az olajár: a múlt hét folyamán 48-ról 53 dollárig szaladt fel a Brent, ma kissé korrigált, 52 dollárig. A WTI 49,30 dollár, ennek a típusnak nem sikerült átlépni az 50 dolláros szintet.

Brent olaj
Brent olaj

A BUX alig mozdult, miután a főbb komponensek eltérő irányban mozogtak. Az OTP 0,6 százalékot emelkedett 9560 forintig, a Mol ugyanilyen arányban erősödött 22 230 forintig. A Richter viszont 1,3 százalékkal került lejjebb 6575 forintig, a Telekom 0,64 százalékkal gyengült, záróára 464 forint lett.

Viszonylag kis forgalommal keveset mozogtak ma a Mészáros Lőrinc többségi tulajdonát képező cégek papírjai: a Konzum bő másfél százalékkal 1736 forintig emelkedett, az Opimus egy százalékkal zárt feljebb, 192 forinton.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Utoljára ülnek össze idén Matolcsyék – lesz meglepetés?

Utoljára ülnek össze idén Matolcsyék – lesz meglepetés?

Sűrű lesz az ünnepek előtti kereskedési hét is, kedden lesz ugyanis az utolsó ülése az MNB Monetáris Tanácsának. Adatokban sem lesz hiány, kiskereskedelmi valamint államháztartási statisztikai adatok is várhatók, de azt is megtudjuk, hogyan alakultak a keresetek az év első tíz hónapjában. Ezeket a dátumokat vésd fel a mézeskalácsozás és a fadíszítés közé!

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?