Hirdetés
Hirdetés

Erősödik a forint, gyengül a dollár

Fellegi Tamás, 2017. július 31., 18:30

Szép, egyenletes a forint erősödő trendje, de még ennél is szebb, ahogy az euró a dollárral és a svájci frankkal szemben kapaszkodik egyre feljebb. Emelkedett az OTP és a Mol, esett a Richter és a Telekom, meglepően békés volt a Konzum és az Opimus. A magasban az olajár, bár a péntek esti csúcshoz kissé lejjebb ereszkedett.

A forint az egész hónap folyamán erősödött, míg a hónap elején 310-et kellett adni az euróért, most csak 304-et. Ez persze összesen 2 százalék, nem egy csoda, de a forint esetében jelentősnek mondható, ritkán mozdul nagyobbat.

Euró/forint
Euró/forint

Ugyancsak szakadatlanul erősödik az euró a dollárral szemben: immár az 1,18-at közelíti az árfolyam. Ez a legmagasabb érték azóta, hogy két és fél éve hirtelen a mélybe hullott az euró. A svájci frankkal szemben az 1,14-es értéket érte el a közös európai fizetőeszköz.

Hirdetés

Heves hegymeneten van túl az olajár: a múlt hét folyamán 48-ról 53 dollárig szaladt fel a Brent, ma kissé korrigált, 52 dollárig. A WTI 49,30 dollár, ennek a típusnak nem sikerült átlépni az 50 dolláros szintet.

Brent olaj
Brent olaj

A BUX alig mozdult, miután a főbb komponensek eltérő irányban mozogtak. Az OTP 0,6 százalékot emelkedett 9560 forintig, a Mol ugyanilyen arányban erősödött 22 230 forintig. A Richter viszont 1,3 százalékkal került lejjebb 6575 forintig, a Telekom 0,64 százalékkal gyengült, záróára 464 forint lett.

Viszonylag kis forgalommal keveset mozogtak ma a Mészáros Lőrinc többségi tulajdonát képező cégek papírjai: a Konzum bő másfél százalékkal 1736 forintig emelkedett, az Opimus egy százalékkal zárt feljebb, 192 forinton.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mit adjunk nászajándékba? Ezeknek örülnek legjobban a párok

Mit adjunk nászajándékba? Ezeknek örülnek legjobban a párok

A készpénz után a második legnépszerűbb nászajándék az utalvány, értéke akár 50-100 ezer forint is lehet, ha közeli rokonok, családtagok adják. A műszaki cikkek mindig a kívánságlista elejére kerülnek. Esküvők tekintetében még mindig a legkedveltebb időszak a nyár, az ajándékkártyák értékesítésében ezek a hónapok a műszaki áruházláncok számára is kimagaslóak.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Napi kommentár - videó

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Heti várható események, adatok

 • augusztus 14
  Ipari termelés (11:00)
  Ipari termelés (év/év)
  augusztus 15
  KSH: mezőgazdasági termelői árak (június)

  GDP (negyedéves, előzetes adat)
  Kiskereskedelmi forgalom (június)
  Bankszünnap
  Bankszünnap
  augusztus 16
  KSH: GDP (második negyedév, előzetes adat)
  GDP (előzetes adat, második negyedév)
  Olajtartalékok
  augusztus 17

  Munkanélküli segély adatok
  Első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók
  augusztus 18
  Termelői árak (június)

Szavazás

Ön szerint létezik globális felmelegedés?