Hirdetés
Hirdetés

Erősödik a lengyel zloty, lemaradt a forint

2017. december 20., 12:10

Lassan kialakul, melyik régiós valuta hogy teljesített az idén, sajnos a miénk elég szerényen. A hazai börzén lecsendesedtek az idei év üstökösi, még a Pannergy is.

Az amerikai tőzsdéken zajló, véget nem érő, viszont egyre gyorsuló emelkedést tegnap egy eső nap szakította meg, de ez még arra sem volt elegendő, hogy az S&P 500 index a tegnapelőtti záróára alá kerüljön.

S&P 500
S&P 500

Az európai börzéken ugyancsak tegnap volt egy kisebb visszaesés, ma mintha már a közelgő ünnepekre figyelnének a résztvevők, árelmozdulás alig észlelhető.

Hirdetés

A hazai börzén a Richter van a legjobb formában: a gyógyszergyár részvénye 0,8 százalékkal emelkedik 6780 forintig, míg a Mol fél százalékkal emelkedik 2990 forintig. Az OTP ugyancsak fél százalékkal gyengül 10 400 forintig, a Telekom 460 forintra ereszkedett.

Lecsillapodtak a mostanában hatalmas forgalommal többnyire emelkedő papírok: az Opus, a Konzum, az Appeninn és a CIG Pannónia a megszokotthoz képest igen szerény mértékben mozdulnak, és a tegnap előtt váratlanul ezer forintos célárral elemzett Pannergy esetében is megállt az emelkedés.

Miután a papír sok évig jóval mélyebben volt, és nem történt benne csoda (nem vásárolt bele Mészáros Lőrinc), csak egy magas elemzői célár jött, ez nem elegendő arra, hogy a befektetők a papírt fel is hajtsák oda. Valószínűleg úgy gondolják, hogy ott mindenki eladna, hisz egy fecske nem csinál nyarat, így 700 körül lett az egyensúlyi ár, tegnap 720 körül is járt a papír, most 670 forint.

A forint kissé javult, 313 körül van az euróhoz képest, a lengyel zloty viszont kis korrekció után ismét erős, 4,20 körül van eurónként. Míg a forint kissé még gyengült is az év folyamán, a zloty nagyot erősödött.

Euró/lengyel zloty
Euró/lengyel zloty
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

15 évvel az amerikai neokonzervatívok beavatkozása után Irak egy bukott állam, miközben Irán regionális középhatalommá emelkedett föl. Az amerikai külügyminisztérium most Európában próbálja aláásni az iráni atomalkut. De a Pentagon napjainkra már komoly ellenszenvvel viseltetik a neokonzervatívok rezsimváltó projektjei irányába.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)