Hirdetés
Hirdetés

Esett az OTP, magasban az olajár

2018. január 24., 17:35

Több napos vágta után ma korrigált az OTP. Gyengül a dollár, drágul az olaj, erősödik a cseh korona és a lengyel zloty.

Az OTP hétfőn törte át nagy erővel 10 évvel ezelőtti legmagasabb értékét 11 ezer forinton, és két napon át masszívan emelkedett. Ma megjött a korrekció: a bankpapír 1,7 százalékkal 11 530 forintra esett vissza. A Mol is lejjebb került 1 százalékkal 3170 forintig, a Richter vesztesége másfél százalék, 6670 forinton zárt. A BUX értéke 1,25 százalékkal kevéssel 41 ezer pont alá esett.

Kifulladt a kispapírok ralija is: a tegnap 20 százalékkal emelkedő SET ma a nap elején 10 százalékot emelkedett még, de 357 forintnál megjött az eladói nyomás, és a napot már 6 százalék mínuszban zárta 304 forinton. A Nordetelekom 5 százalékkal került lejjebb 66 forintig.

Hirdetés

Európában is estek az indexek, a DAX 0,7 százalékot veszített érétkéből, 13 460 pontig. Amerika újabb csúcsokon indított, de két órával nyitás után már kisebb mínuszban volt az S&P 500 index 2840 ponton.

Folytatódott a dollár gyengülése, egy euróért majdnem 1,24-et adnak belőle. Erősödött a lengyel zloty és a cseh korona, mindkét deviza többéves csúcson van, míg a forint alig mozdul, 309 az euróhoz képest.

A dollár gyengülésével párhuzamosan emelkedett az olajár: a WTI 65, a Brent 70 dollár fölött van kevéssel.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

15 évvel az amerikai neokonzervatívok beavatkozása után Irak egy bukott állam, miközben Irán regionális középhatalommá emelkedett föl. Az amerikai külügyminisztérium most Európában próbálja aláásni az iráni atomalkut. De a Pentagon napjainkra már komoly ellenszenvvel viseltetik a neokonzervatívok rezsimváltó projektjei irányába.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)