Hirdetés
Hirdetés

Esik az olaj, adják a részvényeket, veszik az aranyat

2017. augusztus 11., 11:05
Cimkék
OTP
, Mol
, kárpótlási jegy

Amerika szépet esett, akárcsak Ázsia, és kontinensünkön is az eladók dominálnak. Ma már mi sem ússzuk meg, főleg az OTP esik. Harmadik napja emelkedik a Waberer’s.

Világszerte óvatosságra inti a befektetőket Kim Dzsong Un és Donald Trump harsány fenyegetőzése, kezükben méretes csúzlikkal. Egy kis korrekció amúgy is időszerű, nosza itt az alkalom, megjelent a medve.

Az amerikai indexek zárásra szépen megnövelték veszteségüket, különösen a Nasdaq, amely bő két százalékkal esett 6217 pontig. Ázsia is pirosba borult, minden index esett, de hát hol, ha nem ott.

Hirdetés

Európában is minden komolyabb index több mint egy százalékot esik, a DAX ma valamivel ütésállóbb, megússza eddig fél százalékkal, de hosszú idő óta először 12 ezer pont alá ért.

A BUX egész jól bírja, csak 0,36 százalék a mínusz. A ma jelentő OTP esik 0,8 százalékkal 9850 forintig, a Mol 0,3-al 23 415 forintig, emelkedik viszont a Richter 6475 forintig. A Waberer’s szépen magához tért, immár az 5000 forintot közelíti. Horribile dictu, még kárpótlási jegyre is kötöttek 788 forinton.

Esik az olaj, 28,23 illetve 51,56 a két típus, az átlagár így 50 dollár. Tovább veszi az aranyat, ami Észa-Korea árnyékában érhető, 1293 dollárt ér egy uncia.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Óriási változás jön januártól – beletörhet-e a bankok bicskája az új szabályozásba? – interjú

Óriási változás jön januártól – beletörhet-e a bankok bicskája az új szabályozásba? – interjú

Nagy változás előtt állnak a bankok, ugyanis 2018 elején egy egész sor új uniós szabványt vezetnek be a pénzügyi szektorban. Erre érdemes lenne nagyon alaposan felkészülni, ugyanakkor a szabályozás egyes pillérei még nincsenek tisztázva – sem az adatkezelést, sem az open bankinget illetően. Kiszely Róbertet, a Capsys szakmai szolgáltatások igazgatóját kérdeztük.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?