Hirdetés
Hirdetés

Felvásárlási hírre ugrott a Konzum, csúcson a cseh korona

Fellegi Tamás, 2018. január 31., 18:58
Cimkék
Telenor
, cseh korona
, BUX
, Konzum

Izgalmas nap volt ma a pesti tőzsdén: a kezdeti nyugalmat késő délelőtt egy általános pánik követte, amiből jött egy újabb megnyugvás és emelkedés. Közben felmerült, hogy akár a Konzum is megveheti a Telenort, el is szállt a papír ára. A cseh korona megállíthatatlanul erősödik, a forint marad egyhelyben.

A tegnapi, hosszú idő után első amerikai eső napot reggel megnyugvás követte az európai piacokon, a BUX is pluszban volt, igaz, a kispapírok estek. A délelőtt folyamán aztán előkerültek újra a eladók, és fél 12-körül szinte pánikszerű részvényöntés volt, ami aztán hamar véget is ért, és fordult a piac. Ez általában azt szokta jelezni, hogy az előző napi esés után csak késve reagálók ijednek meg, esetleg a tőkeáttételes pozíciókat zárják a brókercégek, melyekhez nincs elég fedezet az ügyfél számláján.

Tudni szeretnéd, hogy drágák-e már a részvények? Erről is szó lesz a Privátbankár.hu befektetési szemináriumán, regisztrálj most, mielőtt elfogynak a helyek!>>>

A BUX a mélyponton egy százalék mínuszban volt, délutánra azonban egy százalék pluszba került már, amiben nem kis szerepe volt a Konzumnak, amely a pánik idején több mint 10 százalékkal esett 2550 forintig, majd magához tért, végül kora délután robbant az árfolyam: felszaladt 3200 forintig.

Hirdetés

Ezt az a hír okozta, hogy a cég is jelentkezik az eladósorba került Telenor magyar leányvállalatáért, és így létrejöhetne a kvázi nemzeti távközlési szolgáltató. A papír végül 9 százalék pluszban zárt 3165 forinton.

Konzum, napon belül
Konzum, napon belül

A legnagyobbak közül a Mol fél százalékkal emelkedett 3054 forintig, az OTP pedig 1,7 százalékkal 11 590 forintig. Gyengült viszont a Telekom 1 százalékkal 467 forintig, a Richter 0,4 százalékkal 6425 forintig.

Európában a tegnapi záróárak közelében zártak az indexek, Amerikában mérsékelt, 0,2 százalékos emelkedés tapasztalható a legnagyobb indexekben. Kiváló januárt zár Amerika, kérdés, hogy a február hoz-e medvefordulót.

Újabb csúcsra erősödött a cseh korona, eurónként csak 25,25-öt kell adni belőle. A forint maradt 310 körül az euróhoz képest.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

15 évvel az amerikai neokonzervatívok beavatkozása után Irak egy bukott állam, miközben Irán regionális középhatalommá emelkedett föl. Az amerikai külügyminisztérium most Európában próbálja aláásni az iráni atomalkut. De a Pentagon napjainkra már komoly ellenszenvvel viseltetik a neokonzervatívok rezsimváltó projektjei irányába.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)