Hirdetés
Hirdetés

Gyenge a forint, erősödik a font

2017. szeptember 11., 19:08

Brutális emelkedésnek indultak a tőzsdék, a hazai piac azonban lomha volt, egyedül a Mol követte a világot. Drágul az amerikai könnyűolaj.

Európában ma egész napos volt a vételi erő, nap végére a spanyol és a román index 2, az olasz 1,6 százalékot emelkedett, de a DAX is közel másfél százalékkal került feljebb, 12 475 pontig. A rali Amerikában is folytatódik, az S&P 500 örökös csúcsán készül zárni, közeledik a 2500 ponthoz.

S&P 500
S&P 500

A BÉT nem volt ilyen jó formában, egyedül a Mol magaslott ki 1,4 százalékos emelkedéssel 23 820 forintig, az OTP 0,6 százalékkal került feljebb 10 315 forintig, a Richter és a Telekom kevesebb mint fél százalékkal drágultak.

Hirdetés

A forint gyengült, majdnem 307 az euróval szemben, míg az angol font visszakapaszkodott 1,10 euróra. A WTI olaj 48,20 dollárig emelkedett, a Brent 53,80-on áll.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hivatalos: kezdődik a politikai őrület - mától minden a győzelemről szól

Hivatalos: kezdődik a politikai őrület - mától minden a győzelemről szól

Megkezdődik hivatalosan is az országgyűlési képviselő-választási kampány időszaka a mai nappal. Persze a kampány választástól választásig folyamatosan tart már, az elkövetkezendő néhány hétben hatalmas dózisban kapjuk majd a pártok politikai üzeneteit.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Az infláció megeszi a kamatot – érdemes még takarékoskodni?

    2018. február 15., 14:28
    Az infláció megeszi a kamatot – érdemes még takarékoskodni?

    Az infláció tavaly átlagosan 2,4 százalékos volt, az egy éves állampapír azonban már régen csak két százalékot fizet. Az inflációkövető kötvények kamata sokkal jobb, ám egyre lejjebb veszik a kamatprémiumot, és legalább három évre kell befektetni.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)