Hirdetés
Hirdetés

Gyengül a forint és a svájci frank

2017. szeptember 21., 10:57

Ma a devizapiacok eseménydúsak, a tőzsdék csendesek, még emésztik a tegnapi Fed-döntést. Az arany esik, itthon a Richter emelkedik.

Nagy pofont kapott a forint az elmúlt percekben egész hirtelen, 308,60-ról 310,60-ig ugrott az egy euróért adandó forintösszeg. Okot egyelőre nem találtunk, mindazonáltal a svájci frank is folytatja zuhanását az euróval szemben, ez viszont annál érthetőbb.

Eljött sok év után az igazság pillanata, nem menekülővaluta többé a frank, visszaállhat a reális értékre az árfolyam. Most eurónként 1,158 az árfolyam, közeleg az 1,20-as álomszint, ahol a svájci jegybank közel 3 éve oly csúnyán csődöt mondott.

Hirdetés

A dollár erőre kapott a tegnap esti Fed-ülés után, egy euróért 1,19-et kell adni, miközben korábban stabilan az 1,20-as szintet tartotta. Az arany immár 1300 dollár alá esett, elképzelhető, hogy ez összefügg a dollár erősödésével.

Az európai tőzsdék kismértékben emelkednek, a BUX is 0,3 százalékkal van feljebb, 38 230 ponton. Az indexet lényegében a Richter húzza: 0,76 százalékkal drágul 6756 forintig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mekkora bajban vannak azok az autósok, akik kamerát szereltek a kocsiba?

Mekkora bajban vannak azok az autósok, akik kamerát szereltek a kocsiba?

Biztosan ezrek kapnak majd karácsonyra autóba szerelhető fedélzeti kamerát: a daschcamek egyre olcsóbbak, közben egyre jobb minőségű képet és szolgáltatásokat nyújtanak. Amellett, hogy az orosz közúti videók kifogyhatatlan humorforrást jelentenek az internet népének, a menetkövető kamerák használata már önmagában komoly jogi kérdéseket vet fel.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?