Hirdetés
Hirdetés

Gyengül a forint és a svájci frank

2017. szeptember 21., 10:57

Ma a devizapiacok eseménydúsak, a tőzsdék csendesek, még emésztik a tegnapi Fed-döntést. Az arany esik, itthon a Richter emelkedik.

Nagy pofont kapott a forint az elmúlt percekben egész hirtelen, 308,60-ról 310,60-ig ugrott az egy euróért adandó forintösszeg. Okot egyelőre nem találtunk, mindazonáltal a svájci frank is folytatja zuhanását az euróval szemben, ez viszont annál érthetőbb.

Eljött sok év után az igazság pillanata, nem menekülővaluta többé a frank, visszaállhat a reális értékre az árfolyam. Most eurónként 1,158 az árfolyam, közeleg az 1,20-as álomszint, ahol a svájci jegybank közel 3 éve oly csúnyán csődöt mondott.

Hirdetés

A dollár erőre kapott a tegnap esti Fed-ülés után, egy euróért 1,19-et kell adni, miközben korábban stabilan az 1,20-as szintet tartotta. Az arany immár 1300 dollár alá esett, elképzelhető, hogy ez összefügg a dollár erősödésével.

Az európai tőzsdék kismértékben emelkednek, a BUX is 0,3 százalékkal van feljebb, 38 230 ponton. Az indexet lényegében a Richter húzza: 0,76 százalékkal drágul 6756 forintig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Vége a fejetlenségnek: szabályozzák a kriptodevizákat

Vége a fejetlenségnek: szabályozzák a kriptodevizákat

Egyre nagyobb nyomás nehezedik az egyes országok törvényhozóira, hogy valamit kezdjenek a kriptodevizákkal, miután tartósnak látszó világméretű jelenségről van szó, ami nem maradhat teljesen feketepiaci körülmények között. Az amerikai törvényhozók is végre lépnek, jobb későn, mint soha.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)