Hirdetés
Hirdetés

Gyengül a forint, esik az Opimus és a Konzum

Fellegi Tamás, 2017. július 13., 10:36

Egy napig tartott csak a forint ereje, magához tért az arany, a hazai tőzsdét pedig ma is a Konzum és az Opimus uralja, ezúttal esnek, és a mostanában megszokott tekintélyes forgalmat generálják, igen népszerűek. Amerikában tegnap jó volt a hangulat, a Facebook mutatta talán a legszebb teljesítményt.

A tegnapi nagy európai emelkedés után az amerikai tőzsdék is szépen meneteltek, az S&P 500 egész közel került eddigi csúcsához, a Nasdaq pedig 1,2 százalékot erősödött. Különösen nagyot ment a Facebook, ráadásul negyedik napja vágtázik, így 159 dolláros záróértékével jócskán meghaladta korábbi örökös csúcsát.

Facebook
Facebook

A Snap ezzel szemben kiteljesítette a tankönyvi letörést: 15,24 dolláron zárt. Már a kibocsátáskor elég nyilvánvaló volt, hogy az egyelőre semmilyen érdemi eredményt fel nem mutató cég rendkívül túlárazottan került a tőzsdére, és ezt a piac most vissza is igazolta.

Hirdetés

Európában ma meg sem mozdulnak a piacok, a BÉT is csak a Konzum és az Opimus élénk, ahogy ez mostanában megszokott, ők viszont nagyon is. Ma is a forgalmi lista élén állnak, a Konzum már félmilliárd feletti forgalommal és 10 százalékos eséssel, kérdés, hogy ez kitart-e, miután tegnap azonnal ráugrottak a befektetők, amint nagyobb mínusz jelent meg benne.

Konzum. A mai esés még szinte nem is látszik
Konzum. A mai esés még szinte nem is látszik

Az óriási forgalom ugyanakkor azt is mutathatja, hogy most már mindenki kapott a papírból, aki úgy érezte, hogy korábban lemaradt, telítődnek a vevők, ebben az esetben egy érdemi korrekcióra is sor kerülhet, ami pár hónap alatt 50-60-szoros emelkedés után igencsak indokolt lenne. Az Opimus 6 százalékkal esik 185 forintig, itt az emelkedés teljes mértéke is kisebb volt, viszont a szárnyalás kezdetén az Opimus tőzsdei kapitalizációja jóval nagyobb volt, így logikusnak tűnik a kiegyenlítődés, egyéb érdemi fundamentális adatok híján.

A forint gyengült, a tegnapi 306,60-al szemben ma 307,40-et kell adni az euróért, míg 2 napja még 308 volt az árfolyam, így egyelőre csak egynapos volt az erősödés. Az arany viszont felpattant az 1220 dollár körüli mélypontról 1222 dollárig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Komoly hibák a BKK-nál, de meddig mehet el egy etikus hacker?

Komoly hibák a BKK-nál, de meddig mehet el egy etikus hacker?

Az egyik legkomolyabb társadalmi botrányt az elmúlt napokban a BKK jegyvásárlási rendszerében hibát találó, majd azt bejelentő és nyilvánosságra hozó 18 éves hobbiinformatikus ügye volt. A T-Systems, a rendszert üzemeltető cégként feljelentette a hackert, az eljárás ugyan jogilag rendben van, de külföldön ez a feljelentés nem történt volna meg.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Napi kommentár - videó

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Heti várható események, adatok

 • július 17
  Ipari termelés, GDP és kiskereskedelmi forgalom
  Netflix (2017 Q2)
  július 18
  ÁKK: 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukció, 15 mrdFt
  MNB: Monetáris Tanács kamatdöntő ülése
  Fogyasztói árindex
  ZEW index
  július 19
  Wizz Air (2018 Q1)
  Morgan Stanley (2017 Q2)
  július 20
  KSH: Keresetek (január–május)
  NGM: Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének június végi helyzetéről
  Import és export
  EKB kamatdöntése
  Tartós és friss munkanélküli-segély kérelmek
  Fogyasztói bizalom
  július 21
  General Electric (2017 Q2)

Szavazás

Ön melyik országban tartana a leginkább terrortámadástól nyaralás közben?