Hirdetés
Hirdetés

Gyengül a svájci frank, csúcson az Apple, zuhan a Snapchat

Fellegi Tamás, 2017. augusztus 03., 11:30

Jó erőben a forint, az euró továbbra is remekel a dollárhoz és a svájci frankhoz képest, gyenge a török líra. Jó lett az Apple negyedéve, új mélyponton a Snap. Esésbe váltott a DAX, emelkedik a Mol és a Richter. Opus lesz az Opimus, de ne keverjük össze az OTP kötvénnyel.

Tartja a forint a tegnap elért erős szintet: az euróhoz képest 303,10 és 303,40 között ingadozik, persze jóval nagyobbat erősödött a dollárhoz és a svájci frankhoz képest, hisz ezek az euróhoz képest gyengülnek. A svájci frankból már 14,50-et, a dollárból 18,40 adnak az euróért, újabb két és fél éve csúcsok. Mindeközben a török líra gyengélkedik: egy euróért 4,20-at adnak.

Erős negyedévet jelentett az Apple: 45 milliárd dollár lett az árbevétel, 1,67 dollár a részvényenkénti eredmény, vagyis újra növekszik a cég, pedig korábban úgy tűnt, elérte határait. A cég 260 milliárd dollár készpénzzel rendelkezik, ami több mint a világ legtöbb cégének tőzsdei kapitalizációja. A papír nagy ugrással 160 dolláron nyitott, majd visszajött 157-ig, ami a korábban, májusban elért csúcsnak felel meg.

Hirdetés

Eközben tovább fogy a Snap értéke: a Snapchatet üzemeltető cég papírja, mint ismeretes, a kibocsátáskor a 17 dolláros áron történt hatalmas túljegyzés után 27 dolláron is járt, de aztán kijózanodtak a befektetők, és szép lassan eladogatták a túlárazott papírt. Miután 17 dolláron kitömték a jegyzésből lemaradókat, tankönyvi letörés következett, és az esésé azóta is tart, tegnap 12,65-ig zuhant a papír.

Snap
Snap

Vegyesen mozognak az európai piacok, de a DAX és a francia CAC-40 nagyjából fél százalékkal gyengül. A BUX kis pluszban van, miután a Mol bő fél százalékot emelkedik 22 440 forintig, a Richter szűk fél százalékot 6628 forintig, míg az OTP 0,2 százalékkal van lejjebb 9673 forinton.

A Konzum két és fél százalékot emelkedik 1908 forintig, az Opimus alig mozdul, viszont ott más jeles esemény van: a közgyűlésen megtörtént a névváltoztatás, a cég a jövőben Opus lesz. Nem túl nagy változás az Opimushoz képest, két betű elhagyása csak, minket leginkább a hasonló nevű, OTP-hez köthető eurós kötvényre emlékeztet.

Még egy érdekesség a BÉT-ről: bejelentették, hogy egyelőre nem változtatják meg az FHB súlyozási tényezőjét a BUX és BUMIX kosárban, mert a nyilvános ajánlat lezárult ugyan, de pontosan még nem határozható meg a közkézhányad mértéke, ha az adat meglesz és indokolt, később sort kerítenek majd a változtatásra.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Rengeteget dolgozol, közben tönkremegy a magnéleted? Ne hagyd!

Rengeteget dolgozol, közben tönkremegy a magnéleted? Ne hagyd!

A munka és magánélet közötti egyensúly megteremtése kulcsfontosságú kérdés, hiszen bármerre billen el a mérleg nyelve, sérülhet a közérzetünk, túlhajszolttá vagy motiválatlanná válhatunk, ami hosszú távon veszélybe sodorhatja a karrierünket, és testi-lelki egészségünket is. Szakértő ad most 5 egyszerű tippet, amelyeket érdemes megfogadni az ideális work-life balance megtalálásához.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Napi kommentár - videó

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Heti várható események, adatok

 • október 16
  Fogyasztói árindex (év/év) - szeptember
  Netflix - 2017 Q3
  október 17
  KSH: Építőipar - augusztus
  MNB: Havi fizetési mérleg -- augusztus
  ÁKK: 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukció, 15 mrdFt
  ZEW index - október
  ZEW index - október
  Fogyasztói árindex (végleges) - szeptember
  Morgan Stanley - 2017 Q3
  Goldman Sachs - 2017 Q3
  IBM - 2017 Q3
  október 18
  Munkanélküli segélykérelmek számának változása - szeptember
  ILO munkanélküliségi ráta - augusztus
  Fed Bézs Könyv
  eBay - 2017 Q3
  American Express - 2017 Q3
  október 19
  KSH: Keresetek - január–augusztus
  NGM: Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2017. szeptember végi helyzetéről
  GDP (év/év) - 2017 Q3
  GDP (negyedév/negyedév) - 2017 Q3
  SAP - 2017 Q3
  Philadelphiai Fed index - október
  Friss és tartós munkanélküli-segélykérelmek alakulása
  PayPal - 2017 Q3
  Philip Morris International - 2017 Q3
  Verizon Communications - 2017 Q3
  október 20
  Daimler - 2017 Q3
  General Electric - 2017 Q3

Szavazás

Ön szerint létezik globális felmelegedés?