Hirdetés
Hirdetés

Gyengül a svájci frank, csúcson az Apple, zuhan a Snapchat

Fellegi Tamás, 2017. augusztus 03., 11:30

Jó erőben a forint, az euró továbbra is remekel a dollárhoz és a svájci frankhoz képest, gyenge a török líra. Jó lett az Apple negyedéve, új mélyponton a Snap. Esésbe váltott a DAX, emelkedik a Mol és a Richter. Opus lesz az Opimus, de ne keverjük össze az OTP kötvénnyel.

Tartja a forint a tegnap elért erős szintet: az euróhoz képest 303,10 és 303,40 között ingadozik, persze jóval nagyobbat erősödött a dollárhoz és a svájci frankhoz képest, hisz ezek az euróhoz képest gyengülnek. A svájci frankból már 14,50-et, a dollárból 18,40 adnak az euróért, újabb két és fél éve csúcsok. Mindeközben a török líra gyengélkedik: egy euróért 4,20-at adnak.

Erős negyedévet jelentett az Apple: 45 milliárd dollár lett az árbevétel, 1,67 dollár a részvényenkénti eredmény, vagyis újra növekszik a cég, pedig korábban úgy tűnt, elérte határait. A cég 260 milliárd dollár készpénzzel rendelkezik, ami több mint a világ legtöbb cégének tőzsdei kapitalizációja. A papír nagy ugrással 160 dolláron nyitott, majd visszajött 157-ig, ami a korábban, májusban elért csúcsnak felel meg.

Hirdetés

Eközben tovább fogy a Snap értéke: a Snapchatet üzemeltető cég papírja, mint ismeretes, a kibocsátáskor a 17 dolláros áron történt hatalmas túljegyzés után 27 dolláron is járt, de aztán kijózanodtak a befektetők, és szép lassan eladogatták a túlárazott papírt. Miután 17 dolláron kitömték a jegyzésből lemaradókat, tankönyvi letörés következett, és az esésé azóta is tart, tegnap 12,65-ig zuhant a papír.

Snap
Snap

Vegyesen mozognak az európai piacok, de a DAX és a francia CAC-40 nagyjából fél százalékkal gyengül. A BUX kis pluszban van, miután a Mol bő fél százalékot emelkedik 22 440 forintig, a Richter szűk fél százalékot 6628 forintig, míg az OTP 0,2 százalékkal van lejjebb 9673 forinton.

A Konzum két és fél százalékot emelkedik 1908 forintig, az Opimus alig mozdul, viszont ott más jeles esemény van: a közgyűlésen megtörtént a névváltoztatás, a cég a jövőben Opus lesz. Nem túl nagy változás az Opimushoz képest, két betű elhagyása csak, minket leginkább a hasonló nevű, OTP-hez köthető eurós kötvényre emlékeztet.

Még egy érdekesség a BÉT-ről: bejelentették, hogy egyelőre nem változtatják meg az FHB súlyozási tényezőjét a BUX és BUMIX kosárban, mert a nyilvános ajánlat lezárult ugyan, de pontosan még nem határozható meg a közkézhányad mértéke, ha az adat meglesz és indokolt, később sort kerítenek majd a változtatásra.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Utoljára ülnek össze idén Matolcsyék – lesz meglepetés?

Utoljára ülnek össze idén Matolcsyék – lesz meglepetés?

Sűrű lesz az ünnepek előtti kereskedési hét is, kedden lesz ugyanis az utolsó ülése az MNB Monetáris Tanácsának. Adatokban sem lesz hiány, kiskereskedelmi valamint államháztartási statisztikai adatok is várhatók, de azt is megtudjuk, hogyan alakultak a keresetek az év első tíz hónapjában. Ezeket a dátumokat vésd fel a mézeskalácsozás és a fadíszítés közé!

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?