Hirdetés
Hirdetés

Gyengül a török líra, esik az olajár

Fellegi Tamás, 2017. november 14., 10:51

Emelkednek az európai tőzsdék, de a BUX kiemelkedik közülük, nem kis részben a Mészáros-papírok torzító hatásának következtében. A forint továbbra is gyengélkedik, a török lírának pedig úgy tűnik, nincs alja. Lefelé vette az irányt az angol font.

Jó a hangulat az európai börzéken, de hát miért is ne lenne az, hisz másmilyen mostanában nem is szokott más lenni, az árak csak felfelé mennek. Nagyjából 0,3 százalék körüli a főbb indexek emelkedése, de a BUX közel 0,8 százalékával kiemelkedik.  A Mol húzza leginkább, miután másfél százalékot emelkedik 3240 forintig, de az OTP 0,7 százaléka is felfelé hajtja az indexet.

A Richter és a Telekom viszont nem emelkednek, így az index viszonylag magas értékéhez még valami szükséges, és ez nem más, mint az utóbbi idők nagyra nőtt divatpapírjainak mai emelkedése. Az Appeninn 5 százalékot emelkedik 798 forintig, a Konzum 7 százalékot 2960 forintig, az Opus pedig 8 százalékot 593 forintig.

Hirdetés

A forint továbbra is az elmúlt napokra jellemző gyenge szinten van, a 311,60-312,40 közti sávban az euróhoz képest, most 311,60 a kurzus. A török líra eurónkénti 4,54-es szinten új mélypontot ütött. Ismét gyengül az angol font: 1,117 eurót adnak csak érte.

Euró/török líra
Euró/török líra

Kismértékben gyengült az elmúlt hetekben nagyon magasra felszaladt olajár: a WTI 56,60 dollár, a Brent kerek 63.

WTI olaj
WTI olaj
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hihetelen befektetések az e-autó piacon - mikor térül meg ennyi milliárd?

Hihetelen befektetések az e-autó piacon - mikor térül meg ennyi milliárd?

A nemzetközi autógyártók dollármilliárdokat öntenek az elektromos autók fejlesztésébe. A változás szelét leginkább Kína erősíti, aki jelentős változást szeretne látni a károsanyag-kibocsátás terén. A legnagyobbak máris fejest ugrottak, kérdés azonban, utoléri a kereslet a túlfűtött kínálatot?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)