Hirdetés
Hirdetés

Hirtelen fordulat az angol font árfolyamában, erősödik a forint

Fellegi Tamás, 2017. október 13., 10:45

A tőzsdék csendesek, de BÉT mínuszban van, esik a Richter és az OTP és a Telekom, de a Mol kissé emelkedik. Ma Mészáros Lőrinc cégei is lefelé tartanak, legalábbis az Opus és a Konzum. A forint örvendetesen erősödik, ezt teszi a lengyel zloty is, az angol fontot pedig a Brexit-tárgyalásokkal kapcsolatos hírek rángatják.

Az angol font árfolyama ritkán látható éles kanyarokat tett, miután először egy rossz, majd egy jó hír jelent meg a brit gazdaság szempontjából. Először az EU főtárgyalója jelentette be, hogy megrekedtek a szigetországgal folytatott kilépési tárgyalások, erre kapott is egy nagy maflást a font.

Angol font/euró
Angol font/euró

Röviddel utána viszont a Handesblatt írt arról, hogy megállapodnának egy két éves átmeneti időszakról, ami alatt 2019 márciusa után minden úgy maradna, ahogy most van, Nagy-Britannia kvázi EU-tag maradna, csak szavazati joga nem lenne. Nos, erre rögtön meg is rángatták a fontot, és ma egy újabbat húztak rajta, egész 1,127 euróig.

Hirdetés

Örvendetesen gyógyul a forint a múlt heti mélységek után, nap, mint nap erősödik, már csak 308-at kell adni belőle egy euróért. Mindeközben a lengyel zloty is erősödik: egy euróért kevesebb, mint 4,26 zlotyt kell adni, míg a közelmúltban 4,33 is volt a kurzus.

Euró/forint
Euró/forint Friss árfolyamok >>>

A világ tőzsdéin nincsenek érdemi mozgások, mondhatni állnak a tetőn. A hazai börze viszont esik ma, ha nem is nagyot: a BUX egyharmad százalékkal van lejjebb, 38 625 ponton. A Richter 0,8 százalékot esik 6574 forintig, az OTP fél százalékot 10 550 forintig, a tegnap nagyot emelkedő Mol viszont kis pluszban van 3109 forinton.

A Mészáros-papírok kissé lejjebb vannak, miután a tegnapi Appeninn rali kifulladt még tegnap napközben. A Konzum és az Opus egyaránt másfél százalékkal vannak lejjebb, 2274 illetve 250 forinton.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Szép, hogy nőnek a fizetések – épp csak erre nem elég

Szép, hogy nőnek a fizetések – épp csak erre nem elég

Tavaly konkrétan másfélszer gyorsabban nőttek a lakásárak, mint a keresetek: míg a bruttó átlagkereset egy év alatt 13 százalékkal emelkedett, addig a piacra dobott eladó ingatlanok kínálati ára 18 százalékkal növekedett csupán egy esztendő leforgása alatt, derül ki az Otthontérkép Csoport közleményéből. De akkor mi hajtja még mindig a lakásvásárlási kedvet?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?