Hirdetés
Hirdetés

Hirtelen gyengülni kezdett a forint - esik az olajár

Fellegi Tamás, 2018. január 30., 10:50

Míg a cseh korona és a lengyel zloty nagyokat erősödik és kicsiket korrigál, a forint csak aprókat erősödik, és elsőként gyengül vissza. A dollár erősödött, az olaj hosszú idő után először esni tudott. A BUX esik, gyenge a Mol és az OTP, de erős a Richter. A kicsik közül a SET és a Nordtelekom gyengül.

Ma reggel hirtelen gyengülni kezdett a forint, immár több mint 310-et kell belőle adni az euróért. A cseh korona ezzel szemben több éves csúcsa közelében van eurónként 25,32-es értékkel, hasonlóan a zlotyhoz, amelyből 4,16-ot kell adni a közös európai fizetőeszközért.

Brent olaj
Brent olaj

A dollár a múlt heti nagy zuhanás után egy kis erőt mutat, egy euróért 1,236-ot adnak belőle. Az olajár csökkent: a WTI visszaesett 65 dollár alá, míg a Brent kevéssel 69 dollár alatt tartózkodik.

Hirdetés

Tegnap korrekció zajlott az amerikai tőzsdéken, a sok napos meredek emelkedés után. Ez azonban csak arra volt elegendő, hogy az egészen ritkán látott túlvettség csökkenjen, az S&P 500 index esetében az RSI index még mindig 77, miközben a túlvettség csak 70 alatt szűnik meg.

S&P 500, épp csak csökkent a túlvettség
S&P 500, épp csak csökkent a túlvettség

Az európai tőzsdék viszonylag szerény, 0,2-0,3 százalékos csökkenést mutatnak, a BUX közel fél százalékkal van lejjebb 40 300 ponton. A Mol és az OTP egyaránt egy százalékkal csökkennek 3070 illetve 11 450 forintig, a Richter viszont 0,8 százalékkal emelkedik 6550 forintig.

A tegnap limittel emelkedő Rába eleinte 9 százalékkal tovább emelkedett, de utána visszaesett, nyeresége 2-3 százalékra mérséklődött, 1530-1550 forint között kereskednek vele. A Nordtelekom 6 százalékot esik 60 forintig, a SET 5 százalékot 260 forintig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

15 évvel az amerikai neokonzervatívok beavatkozása után Irak egy bukott állam, miközben Irán regionális középhatalommá emelkedett föl. Az amerikai külügyminisztérium most Európában próbálja aláásni az iráni atomalkut. De a Pentagon napjainkra már komoly ellenszenvvel viseltetik a neokonzervatívok rezsimváltó projektjei irányába.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)