Hirdetés
Hirdetés

Hurrá, erősödik a forint!

Fellegi Tamás, 2017. június 14., 10:45

Remek hír a külföldi nyaralást tervezőknek: végre sikerült a régiós társak után erednie a hazai valutáknak, és fél éve legerősebb szintjét elérni. A tőzsdék újra vágtatnak, remekel a Tesla. A BÉT-en emelkedik a Richter és az OTP, ma ismét tépik a Mészáros-papírokat. Gyengélkedik az olajár, bővel 50 dollár alatt van.

Miután a lengyel zloty és a cseh korona már hónapok óta emelkedik, végre a forint is kimozdult az eddigi sávjából, és eurónként 306-on sikerült november óta a legerősebb szintet elérnie. Ha a két társvalutával együtt erősödött volna, már kettessel kezdődne az árfolyam, de ne legyünk telhetetlenek.

Euró/forint
Euró/forint Friss árfolyamok >>>

A tőzsdékre visszatértek a vevők, Amerikában újra a csúcsközelben az indexek. Megint a Tesla remekelt, 376 dolláron eddigi legmagasabb értéke közelében van. Az európai piacokat is húzzák felfelé, a párizsi CAC-40 index 0,8 százalékkal emelkedik 5305 pontig, a DAX fél százalékkal 12 825 pontig.

Hirdetés

A BUX nyeresége közel egy százalék, értéke a 36 ezer pontot közelíti. Legjobban ma a Richter megy, 1,4 százalékkal erősödik 7055 forintig, őt követi az OTP 0,6 százalékkal 9230 forintig, majd a Mol fél százalékkal 22 425 forintig.

Ma is nagy a forgalom a Mészáros-papírokban, a tegnapi méretes esés után ma nagy emelkedés van bennük, az Opimus 11,5 százalékot emelkedik 97 forintig, a Konzum 9 százalékkal 479 forintig.

Opimus. Sok a kereskedés nélküli nap a szűk napi árfolyam limit miatt
Opimus. Sok a kereskedés nélküli nap a szűk napi árfolyam limit miatt

Az olaj kissé visszaesett, miután tegnap megpróbált feljebb araszolni: A WTI 45,80 dollár, a Brent 48,20.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Oroszország minden szomszédjánál erősebb, csak Kínánál nem?

Oroszország minden szomszédjánál erősebb, csak Kínánál nem?

Az oroszok nagy léptekkel próbálnak felzárkózni a nyugati haditechnikához, sokféle új fegyverrendszert fejlesztenek, de az anyagi lehetőségeik korlátozottak. Putyin elnök nemsokára jóváhagyhatja az új fejlesztési tervet, kérdés, mire lesz elég. Drónvezérelt tüzérségre, új atomrakéta-tengeralattjárókra, hosszú távú bombázókra, tankokra?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?