Hirdetés
Hirdetés

Káosz az árupiacon: hamarosan bedőlhet a tojás ára?

2017. augusztus 04., 11:45

A madárinfluenza csak átmenetileg dobta meg, évtizedes mélyponton vannak az árak.

Az Alapblog cikke szerint hamarosan újabb krízis köszönthet be a tojás árfolyamában: míg 2015-ben a madárinfluenza miatt 34 millió tojótyúkot kellett leölni, ezért az árak egészen 2,5 dollárig kúsztak tucatjáért. Mára azonban ez az egész hisztéria olyan szinten elcsitult, hogy évtizedes mélypontjára, 1 dollár alá estek az árak – egyes Aldikban akár 49 centért is adnak 12 tojást.

A hullámvasutazást az okozza, hogy a magas árakat és a kiemelkedő profit lehetőségét látva nagyon gyorsan rengeteg új tyúkot állítottak be a termelők és ezzel olyan túlkínálat kerekedett, amivel a kereslet egész egyszerűen nem tudott lépést tartani. A tojással mostanság egyébként meglehetősen sok probléma van, Hollandiában és Németországban például egyáltalán nem lehet kapni – az okokról itt írtunk korábban a Privátbankár.hu-n. >>>

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Bevándorlók gyereke a bevándorlók ellen - célba ér Trump új rendelete?

Bevándorlók gyereke a bevándorlók ellen - célba ér Trump új rendelete?

Az Egyesült Államokban sok éves társadalmi vita a bevándorlás kérdése - a zöldkártya-program és az illegálisan betelepülők gyermekeinek védelme azonban évente több százezer embert enged be az országba. A politikai oldalak láncmigrációnak vagy családegyesítésnek nevezik az ellentmondásos rendszert, Trump azonban hamarosan komoly változásokat hozhat új reformjával.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)