Hirdetés
Hirdetés

Kis cégek nagy napja

2017. november 20., 19:49
Cimkék
Mol
, Opus
, Konzum

Számtalan kispapírt vettek ma lelkesen a befektetők a pesti börzén, a forgalmi rekordot az Opus döntötte meg. A Molt, amint várható volt, megtépték a kezdeti gyengülés után, a Richter is emelkedett, az OTP viszont gyengült. Felfelé mentek az európai piacok is, csökkent viszont az olajár és arany is gyengült.

A hazai tőzsde forgalmi rekordját ma az Opus adta, mostanában nem ritkaság, hogy Mészáros Lőrinc cégbirodalmának tagja nyeri el ezt a megtisztelő címet. A papír 1,9 milliárd forint értékben cserélt gazdát, miközben 4,5 százalékkal emelkedett 681 forintig.

Forgalom tekintetében az OTP következett másfél milliárddal, ára 9980 forintig csökkent. A papír a csúcspontjához képest 10 százalékkal lejjebb forog, de ez nem egy nagy mérték ahhoz képest, hogy milyen emelkedésen van túl.

Hirdetés

A Mol a reggeli gyengélkedés követően pluszba fordult egyharmad százalékkal magasabban, 3210 forinton zárt, de ezt az olajpapírnál az utóbbi napokban megszokhattuk: sokszor esni kezd, majd nagyot rántanak rajta. A Richter félmilliárdos forgalom mellett 0,65 százalékkal 6990 forintra erősödött, alig kisebb forgalom mellett csökkent az Appeninn 816 forintig. A harmadik Mészáros-papír, a Konzum egy százalékkal emelkedett, 3127 forintig.

Az utóbbi időben ugyancsak népszerű BIF 12 százalékkal került feljebb 1870 forintig, és akadt két kisebb cég, amely limit mértékben emelkedett: az EHEP 20 százalékkal zárt feljebb 927 forintin, a Kartonpack 14 százalékkal 8880 forinton.

A kezdeti gyengélkedés után pluszba lendültek az európai tőzsdeindexek, a DAX végül fél százalékos emelkedés után 13 060, a francia CAC-40 0,4 százalék emelkedés után 5340 ponton zárt. A lengyel tőzsde is jól teljesített, a WIG20 index egy százalékkal lett magasabb, értéke 2468 pont.

Csökkent a pénteken felpattanó olajár: a WTI 56 dollár lett, a Brent 62. Az arany másfél százalékkal gyengült, unciánként 1277 dollárig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Vitatott alkalmazással állt elő a Facebook

Vitatott alkalmazással állt elő a Facebook

A gyerekek mostantól szülői felügyelettel használhatják a cég új chat-programját. A fiataloknak készült program éles kritikákat váltott ki, a Facebook azonban szakértőkkel egyeztetve próbálja garantálni a fiatalok biztonságát. Az utóbbi időben rengeteget tettek a szélsőséges tartalmak és a hamis hírek kiszűréséért, legújabb programjuk pedig az öngyilkosságot fontolgatóknak is segítségére lehet.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?