Hirdetés
Hirdetés

Kitart a háborús hangulat a tőzsdén, alig mozdul a forint

2017. augusztus 10., 10:17

Stabilizálódott a hazai valuta, de a tegnapi észak-koreai adok-kapokot nem heverte még ki a tőzsde.

Ahogy tegnap már arról írtunk, elmérgesedett a helyzet Észak-Korea és Amerika között, egy lehetséges atomháború pedig már a zárásra is rányomta a bélyegét, Nyugat-Európában és a Budapesti Értéktőzsdén is meglehetősen alacsony forgalmú kereskedés zajlott. Nem volt ezzel máshogy Ázsia sem, ugyanakkor az itteni indexek csökkenése mögött inkább a profitkivétel és egyéb reáltényezők szerepeltek. A zárásban végül a szöuli Kospi 0,39 százalékkal, a tokiói Nikkei-225 0,08 százalékkal, a Shanghai Composite Index 0,75 százalékkal, a hongkongi Hang Seng pedig 0,98 százalékkal esett.

(Fotó: Wikimedia Commons)
(Fotó: Wikimedia Commons)

Nyugat-Európa valamelyest megnyugodott a tegnapi sokk után, ugyanakkor még mindig nyomottnak mondható a kereskedés. A londoni FTSE-100 index 0,69 százalékkal, a frankfurti DAX 0,10 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 0,21 százalékkal állt szerdai záróértéke alatt a nyitást követő percekben. Ugyanakkor az euróövezeti EuroStoxx50 0,23 százalékkal értékelődött le a nyitásban, a hangulat a következő órákban is megmaradt. Itt a kedélyeket ma számos gyorsjelentés borzolhatja, Németországban a Henkel és a Thyssenkrupp adja ki a negyedéves jelentését, míg Ausztriából a Raiffeisen és az OMV jelentésére várunk. A tengerentúlról délután fél három körül érkezik a legfrissebb munkanélküliségre vonatkozó adat, ezt mindig fokozott várakozással várják a befektetők.

Hirdetés

Átragad Budapestre is

Elemzők csütörtökön is nyomott kereskedésre számítanak, elsősorban a környező piacok óvatoskodása miatt, ami átragad Budapestre is, ugyanakkor, ha enyhül a helyzet, úgy nap végére nálunk is fellendülhet a kereskedés. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX tegnap végül 192,80 pontos, 0,52 százalékos csökkenéssel, 36 578,47 ponton zárt.

A legfrissebb árfolyamokat keresed? A Privátbankár.hu-n megtalálod! >>>
A legfrissebb árfolyamokat keresed? A Privátbankár.hu-n megtalálod! >>>

A bluechipek közül a Mol kapta a legnagyobb pofont, a Richter és a Magyar Telekom tudták tartani magukat a háborús viszonyok között.

A Privátbankár.hu legfrissebb árfolyamaiért kattints ide! >>>
A Privátbankár.hu legfrissebb árfolyamaiért kattints ide! >>>

Az eurót szerda reggel 9 óra körül 1,1726 dolláron jegyezték a nemzetközi bankközi piacon a szerda esti 1,1758 dollár után. A forint szép lassan magához tért a tegnapi sokkból, miután tegnap minden főbb devizával szemben nagyot gyengült.

Lábon lőtte magát a Walt Disney

Az amerikai részvénypiacon a Walt Disney papírjaiban láthattunk egy jókora zuhanást a tegnapi napon, miután a filmgyártó bejelentette, hogy 2018-tól megvonja a Marvel és számos más franchise vetítési jogait a Netflixtől, így ezeket a tartalmakat kizárólag az általuk elindítani tervezett streaming szolgáltatásban lehet majd megtekinteni.

A Netflix egyébként uralja a maga piacát, kérdés az, hogy a képregényfilmek és -sorozatok rajongói hajlandóak lesznek-e egy újabb előfizetést kötni azért, hogy nézhessék a kedvenceiket. A befektetők mindenesetre öngyilkosságként értékelték a Disney és a Netflix összekapaszkodását, a Disney papírok így végül 3,8 százalékos mínuszban zárták a kereskedést - igaz, a nyitás előtti kereskedésben járt az árfolyam mínusz 6 százalékon is.

Mocorog az árupiac is

Az olajpiacon az európai tőzsdenyitásig a globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent hordójának ára 18 centtel 52,88 dollárra, a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) fajta jegyzése pedig 16 centtel 49,72 dollárra emelkedett. Az arany jegyzése egy leheletnyit gyengült a lassú megnyugvásban, a fém unciája (31,104 gramm) csütörtök reggel 1276,40 dolláron forgott az előző napi 1278,66 dollárral szemben.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Vágyálom marad? Itt van, milyen otthonról álmodnak a magyarok

Vágyálom marad? Itt van, milyen otthonról álmodnak a magyarok

Egy friss felmérés szerint a magyarok alig több mint 6 százaléka elégedett maradéktalanul lakáskörülményeivel. A válaszadók jelentős részének határozott elképzelése van arról, hogy milyen ingatlanban szeretne élni, ám legtöbbször az anyagi lehetőségek szabnak gátat az álmaik megvalósításának. A magyarok azonban egyre tudatosabbak, hajlandók félretenni későbbi lakáscéljaik eléréséhez.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)