3p
KKV
A kutatás-fejlesztéshez, az innovációhoz egy dolog biztosan kell: pénz. A Privátbankár.hu Pénzügyi Innováció 2015 konferenciáján konferenciáján Dr. Wootsch Attila, az Ateknea Solutions regionális igazgatója mutatta be azokat a pályázati lehetőségeket, amelyekhez a Horizon 2020 keretében a magyar cégek is hozzáférnek.

A Horizon 2020 világ legnagyobb k+f-támogató programja, 7 év alatt 79 milliárd eurós költségvetéssel, amire közvetlenül Brüsszeltől lehet pályázni.

KKV-bajnokok ligája

A teljes keretből a KKV-kat célzó összeg nagyjából 3 milliárd euró; 70, vagy akár 100 százalékos támogatást kaphatnak a cégek innovációs projektjeikhez. Wootsch Attila kiemelte: a pénzekért a legjobb cégek versenyeznek, ezért is hívják európai KKV-bajnokok ligájának. A támogatás mellett fontos, hogy a program keretében komoly kapcsolatépítési lehetőség is adódik befektetőkkel és vásárlókkal is. Ráadásul aki részt vesz a programban, nagyobb eséllyel indul a kockázatfinanszírozási eszközökért is.

Fontos szempont, hogy a költségvetés 50 százalékáig alvállalkozókat is bevehetünk a projektbe - mondta a szakértő.

Három fázis

A Horizon 2020 első fázisában koncepciópályázatokat vár Brüszel: ebben az ötletet, az innovációtartalmat, a célpiacot kell meghatározni. 50 ezer eurós támogatás érhető el, a fázis végén egy nagyjából 30 oldalas megvalósíthatósági tanulmányt kell leadni.

A második fázis az innovációs projektpályázat. Részletes projekttervvel indul, az elérhető támogatás félmillió és 2,5 millió euró között mozog. A fázis végén egy valódi prototípussal és banki üzleti tervvel kell rendelkezni.

A harmadik fázis maga a piacra lépés. Ezt nem közvetlenül finanszírozza az EU, de az ide eljutó vállalkozások egyfajta minőségi pecsétet kapnak, ami hozzásegítheti őket az európai kockázati tőke bevonásához, hitelhez, garanciavállaláshoz.

Rengeteg a téma

Az aktuális időszakban rengeteg témakörben pályázhatóak a források a nanotechnológiától a biotechnológián és a klinikai kutatásokon át a szállítási folyamatok fejlesztéséig. A következő időszak várható témakörei közül a szakember kiemelte a pénzügyi szolgáltatásokat érintő támadások megelőzésére, kezelésére szolgáló pályázatokat, emellett a szervezett bűnözés, terrorizmus elleni témakörökben valamint a big data, a nagy adathalmazok feldolgozására is szerezhetnek pályázati forrást a kkv-k.

Nem árt, ha van segítség a pályázathoz

A pályázatot folyamatosan lehet beadni, évente 4 Fázis 1 és Fázis 2 határidőt már kiírtak. Wootsch Attila elmondta: a nemzetközi üzleti tervben gondolkodó kkv-k pályázhatnak, akik képesek megfelelni a nemzetközi piaci elvárásoknak. Nincs esélye azoknak, akiknek ugyan van ötlete, de nincs cége, de akkor sem érdemes (még) pályázni, ha csak egy ötlet-kezdeményünk van. Szakértő segítséget mindenképp érdemes igénybe venni – mondta az Ateknea Solutions vezetője.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

KKV Hogyan lett kis garázscégből milliárdos vállalkozás?
Privátbankár.hu | 2023. december 19. 11:41
Állócsillagok és újhullámos trónkövetelők.
KKV Itt a Cégépítők társasjáték: most eldől, ki kaszál az üzleti évben!
Natív tartalom | 2023. december 4. 10:26
Piaci rést betöltő társasjáték jelent meg október 25-én: a Cégépítők társasjáték megszületéséről és játékmenetéről Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM tulajdonosával, a Cégépítők alapítójával beszélgettünk.
KKV Széchenyi Kártya Program: megduplázták a hitelkereteket
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 11:18
Sokkal nagyobb hitelkeretet kapnak a kkv-k a Széchenyi Kártya Program keretében. A kamat a futamidő végéig 5 százalék. 
KKV Kezdj újult erővel a nyári szabadság után!
Márkázott tartalom | 2023. június 27. 11:32
  Ha még most vagy csak a hosszabb lélegzetvételű nyaralás előtt, akkor minden bizonnyal minden munkával kapcsolatos témától a falnak mennél. Teljesen érthető módon érzed azt, hogy telítődtél, hiszen már javában az év második felében járunk, és a megfeszített munkatempóból még nem is igazán tudtál alább engedni.
KKV Vigye sikerre vállalkozását, alkalmazzon business mentort!
Natív tartalom | 2023. június 8. 10:01
A business mentor nem varázsló, ám mégis rendkívül fontos szerepet játszhat több, a hazai kkv-szektort rendkívüli mértékben érintő konfliktushelyzet kezelésében. Közreműködésével a vállalatok tulajdonosai és vezetői olyan külső támogatást kaphatnak, amely segíti őket a tudatosabb vállalatvezetésben és előmozdítja üzleti és személyes fejlődésüket. A Budapesti Gazdasági Egyetem rendhagyó szakirányú továbbképzéséről annak vezetőjével és egyik hallgatójával beszélgettünk.
KKV A K&H szerint az uniós pályázatok körüli zűrzavar nem ártott
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 14:14
Az uniós pályázatok körüli bizonytalanság csak kismértékben vetette vissza a cégek bizakodását, mintegy felük továbbra is reálisnak tartja, hogy ilyen forráshoz juthat - közölte a K&H magyarországi mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) bizalmi indexe első negyedévi eredménye alapján.
KKV Megnyitják a pénzcsapot a magyar cégeknek: milliárdokat érő bejelentést tett egy bank
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 17:14
Jelentős beruházási hitelkeretről állapodott meg az UniCredit.
KKV Jó szakemberből gyenge vállalkozó lesz? – interjú
Natív tartalom | 2023. április 4. 12:02
Egerszegi Krisztián Jövőkép című könyvének megjelenése kapcsán készült interjúnk második részében beszélgetünk a vállalkozók 90 százalékáról, a magukat halálra hajszoló emberekről, és arról is, mit tanácsol a bölcs varázsló a gonosz sárkány legyőzéséhez.
KKV Jövőkép nélkül csak szenvedés lesz, nem sikercég – interjú
Natív tartalom | 2023. március 22. 10:07
Ami tíz évvel ezelőtt még működött a magyar cégek számára, az tíz év múlva egyáltalán nem lesz elegendő, avagy hamarosan megérkezik az üzleti regény arról, hogy miért kulcsfontosságú a hazai vállalkozók számára egy jól megformált jövőkép. Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével és a Cégépítők alapítójával beszélgettünk Jövőkép című könyve megjelenése előtt.
KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG