Hirdetés
Hirdetés

Komoly változás a Richter élén: 25 év után váltanak

2017. október 03., 08:45

Bogsch Erik továbbra is a társaság elnöke marad, de a vezérigazgatói posztot Orbán Gábor tölti be.

Orbán Gábor a Privátbankár Növekedés 2013 konferenciáján
Orbán Gábor a Privátbankár.hu egy korábbi konferenciáján

Bogsch Erik úr a Richter Gedeon Nyrt. élén 25 éve fennálló vezérigazgatói tisztségét 2017. november 1. napjától nem kívánja betölteni - közölte a társaság a tőzsde honlapján. Bogsch Erik nem hagyja el a társaságot: igazgatósági tagságát és az igazgatóság elnöki tisztségét továbbra is megtartja.

November 1-jétől Orbán Gábor, a jelenlegi általános vezérigazgató-helyettes lép előre vezérigazgatónak. Bogsch Erik a jövőben a kereskedelem, a nemzetközi és a kormányzati kapcsolatok közvetlen felügyeletéért felel.

Hirdetés

Mire kell figyelnie az új vezetésnek?

A társaság értékelése szerint a Richter előtt a kihívás jelenleg abban áll, hogy a fokozatosan egyre kompetitívebbé váló generikus és branded piacokon innovatív termékportfolióval ellensúlyozható legyen a kieső forgalom és fenntartható legyen a növekedési pálya. Ezen célok megvalósításához két egyformán fontos, de egymástól nagymértékben különböző vezetői feladatot kell párhuzamosan végrehajtani a Richterben.

Az egyik lényege, hogy egyre hatékonyabban és korszerűbben kell működtetni a meglévő ellátási láncot a hagyományos piacok felé. A fejlesztés, gyártás, minőségbiztosítás, logisztika területén továbbra is versenyképesnek kell maradni, megküzdve a hatóságok és a versenytársak okozta árerózióval, valamint a több irányból egyszerre érkező költségnyomással.

A másik, ettől világosan elkülönülő vezetői feladat a specialty pharma irányba megkezdett építkezés folytatása a nyugat-európai és tengerentúli piacokon létrehozott kereskedelmi hálózatok fejlesztésével, valamint a magas hozzáadott értékű, túlnyomórészt innovatív termékportfolió folyamatos bővítésével.

Ennek során törekedni kell a meglévő termékeküzleti potenciáljának teljes körű kiaknázására, erősíteni kell a jelenlegi partnerekkelfolyamatban lévő együttműködéseket, felkutatni további akvizíciós célpontokat és új partneri megállapodásokat kötni a kereskedelem és/vagy a fejlesztés területén.

A specialty pharma stratégia végrehajtása a hazai szellemi hozzáadott érték középpontba helyezésével biztosítja, hogy a Richter Gedeon Nyrt. olyan sikeres, világszerte széles nőgyógyászati termékportfolióval rendelkező, magyarországi központú gyógyszeripari vállalat legyen, amely originális és bioszimiláris készítmények piacra vitelére képes, illetve a hagyományos piacokon korszerű és elérhető árú gyógyszerek széles körű kínálatát tudja nyújtani - írja közleményében a társaság.

Orbán Gábor 2003-ban szerzett diplomát a budapesti Közgázon, ezek után dolgozott az MNB-ben és az EKB-nál is volt elemző közgazdász. Az Aegon Alapkezelőnél 6 éven át vezette a kötvényüzletágat. Egyébként elismert nyugdíjszakértő, ebben a témában korábban sokat publikált.

2013-ban Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adó- és pénzügypolitikáért felelős államtitkárnak jelölte. 2015 júliusában saját döntéséből távozott a posztról, szeptembertől a Rothschild vezető tanácsadójaként helyezkedett el.

Orbán Gábor 2016 szeptemberében lett a társaság stratégiai igazgatója, decemberben pedig a Richter általános vezérigazgató-helyettesének nevezték ki.

Egyébként ekkor távozott posztjáról William de Gelsey, a társaság korábbi elnöke, és vette át helyét Bogsch Erik.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Két évtizednyi szárazság és 60 fokos hőség - a magyarok még sosem láttak hasonló időjárást

Két évtizednyi szárazság és 60 fokos hőség - a magyarok még sosem láttak hasonló időjárást

Ugyan a magyar időjárás is tud extrém dolgokat produkálni, de a meteorológiai világrekordokhoz képest sehol sem vagyunk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat összegyűjtötte minden idők legdurvább időjárási szélsőségeit, legújabb videónkban ezekből válogattunk.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Napi kommentár - videó

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Heti várható események, adatok

 • október 16
  Fogyasztói árindex (év/év) - szeptember
  Netflix - 2017 Q3
  október 17
  KSH: Építőipar - augusztus
  MNB: Havi fizetési mérleg -- augusztus
  ÁKK: 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukció, 15 mrdFt
  ZEW index - október
  ZEW index - október
  Fogyasztói árindex (végleges) - szeptember
  Morgan Stanley - 2017 Q3
  Goldman Sachs - 2017 Q3
  IBM - 2017 Q3
  október 18
  Munkanélküli segélykérelmek számának változása - szeptember
  ILO munkanélküliségi ráta - augusztus
  Fed Bézs Könyv
  eBay - 2017 Q3
  American Express - 2017 Q3
  október 19
  KSH: Keresetek - január–augusztus
  NGM: Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2017. szeptember végi helyzetéről
  GDP (év/év) - 2017 Q3
  GDP (negyedév/negyedév) - 2017 Q3
  SAP - 2017 Q3
  Philadelphiai Fed index - október
  Friss és tartós munkanélküli-segélykérelmek alakulása
  PayPal - 2017 Q3
  Philip Morris International - 2017 Q3
  Verizon Communications - 2017 Q3
  október 20
  Daimler - 2017 Q3
  General Electric - 2017 Q3

Szavazás

Ön szerint létezik globális felmelegedés?