Hirdetés
Hirdetés

Közel 6 éve nem volt ekkora pörgés a magyar tőzsdén

2017. december 01., 12:59
Cimkék
BÉT
, tőzsde
, BUX

2012 januárja nem volt akkora havi forgalom a tőzsdén, mint most novemberben: a 297,8 milliárdos összforgalom 14,2 milliárd forintos napi átlagforgalmat jelent.

Bár a hónap során új történelmi csúcsot is láthattunk, a BUX végül az elmúlt hónapok után először alacsonyabb értéken zárta a hónapot.

A vezető részvények közül az OTP árfolyama 6,7 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest és 10 055 forinton fejezte be a hónapot. Ebben a körben forgalom tekintetében második helyen a MOL papírja végzett, viszont árfolyama csökkent -4,8 százalékkal az első hónaphoz képest, a forgalmi adatok szerint negyedik helyezett Richter viszont 2,2 százalékos emelkedéssel zárta a novembert. A blue chipek közül a Magyar Telekom is emelkedett, 1,5 százalékkal.

Hirdetés

58 százalékot drágult egy hónap alatt a Mészáros-papír

Prémium kategóriában november hónap nyertese az Opus volt, 58,6 százalékos emelkedéssel, melyet az FHB (24,1%), a CIG (23,6%), és a Pannergy (4,2%) követett. A Standard kategóriás papírok közül az EHEP emelkedett a legtöbbet, 307,4 százalékot, míg például a BIF 50,9, a Nordtelekom 35,3 százalékos, a FORRAS/T 26,3, az Altera pedig 22,2 százalékos növekedést produkált.

Élre állt a Concorde

Az azonnali részvénypiac duplikált forgalma 595,5 milliárd forint volt. A szolgáltatók rangsorának élére a Concorde Értékpapír Zrt. lépett 162,5 milliárd forintos forgalommal, míg a második helyre az Erste Befektetési Zrt került 104,8 milliárdos forgalommal. A képzeletbeli dobogó harmadik fokát végül a Wood & Company Financial Services a.s. foglalta el, 78 milliárd forintos forgalommal.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai szerint nem várható, hogy a 2019. december 31-e után meghosszabbítanák az újépítésű lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos áfakulcsot. A kedvezményes lakásáfa megszűnése több szektorban is komoly negatív hatással járhat.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?