Hirdetés
Hirdetés

Lehanyatlott a német piac, erősödik a forint

Fellegi Tamás, 2017. december 20., 18:51

Néhány európai tőzsdén esés bontakozott ki napközben, de a német index jóval nagyobbat esett, mint a többiek. A hazai börzén a reggeli pluszok eltűntek, csak a Richternek sikerült megőriznie egy kis nyereséget. A forint kissé erőre kapott, a dollár gyengült. A magasban, 2 és fél éves csúcs közelében tartózkodik az olajár.

Nagyot kapott ma a DAX, több mint egy százalékkal 13 070 pontig esett, miközben a francia CAC-40 csak fél százalékot veszített értékéből és 5350 ponton zárt, a többi európai tőzsde pedig csak kisebb elmozdulást produkált. Az éves teljesítmény persze így is szép a német indexnél: 14 százalék.

DAX, idei év
DAX, idei év

A pesti tőzsdén reggel még érdemi emelkedések mutatkoztak, de nap végére ezek leolvadtak. A Mol és az OTP alig mozdultak, 2970 illetve 10 480 forinton zártak, a Richter 0,4 százalékot megőrzött nyereségéből, 6750 forinton zárt. A Telekom 0,6 százalékkal esett, 459 forintig.

Hirdetés

Több mint 4 százalékot esett a tegnap előtt 1000 forintos célárral megvadított Pannergy: a papír 669 forinton zárt, tegnap 720 fölött is járt.

Kissé magához tért a forint a kiadós gyengélkedés után: 312,60 az eurónkénti árfolyam. Gyengült a dollár, egy euróért 1,19-et adnak belőle, ez persze megfelel az éves trendnek, hisz év elején 1,03-1,04 közt volt az árfolyam, éves szinten így az euró 15 százalékkal izmosodott az amerikai fizetőeszközhöz képest.

Euró/dollár, idei év
Euró/dollár, idei év

Erősödik az olajár: a WTI 58, a Brent 64,20 dollár.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

15 évvel az amerikai neokonzervatívok beavatkozása után Irak egy bukott állam, miközben Irán regionális középhatalommá emelkedett föl. Az amerikai külügyminisztérium most Európában próbálja aláásni az iráni atomalkut. De a Pentagon napjainkra már komoly ellenszenvvel viseltetik a neokonzervatívok rezsimváltó projektjei irányába.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)