Hirdetés
Hirdetés

Lesz az a pénz? Orbán szabadulna az INA-tól

2017. november 28., 12:06

A miniszterelnök már elfelejtené ez a "problémát". Kérdés, a horvátok megtudják-e venni?

(Fotó: INA)
(Fotó: INA)

Magyarország készen áll arra, hogy méltányos alkut kössön, hogy minél előbb le lehessen zárni a Magyarország és Horvátország történelmileg jó kapcsolatát mérgező vitát a Mol szerepéről az INA horvát energiavállalatban - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, miután megbeszélést folytatott Andrej Plenkovic horvát miniszterelnökkel.

A Mol-INA évek óta húzódik, rengeteget írtunk a témában, cikkeinket itt olvashatod a Privátbankár.hu-n. >>>

Magyarország szeretné minél előbb méltányos módon maga mögött tudni ezt a problémát, és az a méltányos, ha az INA-t a horvátok visszakapják - mondta a miniszterelnök a tárgyalás után angolul nyilatkozva.

Hirdetés

Orbán Viktor szerint ez egy üzleti ügy, a magyar kormány ezt nem tekinti kormányzati kérdésnek, de  támogatja, hogy minél előbb megoldás szülessen, és ha a horvát kormány a jövőben nem szeretné látni Horvátországban a Mol-t, akkor Magyarország kész méltányos alkut kötni, és visszaadni az INA-ban birtokolt részesedést.

De a megállapodásnak "méltányosnak kell lennie, és azt kívánom, hogy gyorsan, amint lehet, megköttessen, és akkor minden szinten helyreállhatnak a kapcsolatok" - húzta alá a kormányfő.

A Mol is szabadulna

Néhány héttel ezelőtt már a Molnál is azt mondták, nyitottak arra, hogy eladják részesedésüket a horvát olajipari vállalatban. Részletek >>>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai szerint nem várható, hogy a 2019. december 31-e után meghosszabbítanák az újépítésű lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos áfakulcsot. A kedvezményes lakásáfa megszűnése több szektorban is komoly negatív hatással járhat.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?