Hirdetés
Hirdetés

Magukhoz tértek a németek, nem úgy a forint

Fellegi Tamás, 2018. február 14., 10:46

A három napos nagy esés után próbál magához térni a Richter, az OTP ma is jól tartja magát. Amerika összehozott egy harmadik emelkedő napot, így Európában is megjelentek a vevők, szépen emelkedik a német index. A forint gyenge, az olajár szépen ereszkedik, ennek azonban meg is van az oka.

A pénteki amerikai fordulatot már harmadik napja követte emelkedés, így egyre tankönyvibb a helyzet: miután az S&P 500 index 15 hónap után először megérintette a 200 napos mozgóátlagot, erőt vett, és eddig 3 napon át emelkedett.

S&P 500
S&P 500

Ázsia nem hatódott meg ettől, a Nikkei például közel fél százalékot esett 21 150 pontig, bár voltak nyertesek is: a Hang Seng több mint 2 százalékkal került feljebb.

Hirdetés

Európában egységesen pozitív a kép, mindenki emelkedik, a DAX közel egy százalékkal 12 300 pontig. A német index elég gyenge volt az elmúlt napokban, alig mozdult a mélyponthoz képest, így ráfért már egy kis erősödés.

A BÉT-en a Richter próbálja összeszedni magát a három napos nagy zuhanás után, 0,8 százalékot emelkedik 5545 forintig. Nap elején gyengül a Mol és erősödött az OTP, de aztán mindkét papír visszatért a tegnapi záróárra.

A forint továbbra is 312 körül van az euróhoz képest, gyengének találjuk, az olajár tovább esik, ami viszont teljesen érthető a felfutó amerikai kitermelés fényében. A WTI 58,80 dollár, a Brent 62,40.

Brent olaj
Brent olaj
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Amit eddig láttunk, még csak a kezdet – tényleg nehéz évünk lesz?

Amit eddig láttunk, még csak a kezdet – tényleg nehéz évünk lesz?

Többen gondolják úgy, hogy a két hete lezajlott, rég nem látott részvénypiaci árfolyamzuhanás, amely egyúttal a kriptodevizáknál is lezajlott, nem csak elszigetelt jelenség volt, hanem egy komolyabb trend előszele. Nézzük, miért gondolják ezt, és mikor vélhetjük úgy, hogy bejönnek jóslataik?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?