Hirdetés
Hirdetés

Magukhoz tértek a németek, nem úgy a forint

Fellegi Tamás, 2018. február 14., 10:46

A három napos nagy esés után próbál magához térni a Richter, az OTP ma is jól tartja magát. Amerika összehozott egy harmadik emelkedő napot, így Európában is megjelentek a vevők, szépen emelkedik a német index. A forint gyenge, az olajár szépen ereszkedik, ennek azonban meg is van az oka.

A pénteki amerikai fordulatot már harmadik napja követte emelkedés, így egyre tankönyvibb a helyzet: miután az S&P 500 index 15 hónap után először megérintette a 200 napos mozgóátlagot, erőt vett, és eddig 3 napon át emelkedett.

S&P 500
S&P 500

Ázsia nem hatódott meg ettől, a Nikkei például közel fél százalékot esett 21 150 pontig, bár voltak nyertesek is: a Hang Seng több mint 2 százalékkal került feljebb.

Hirdetés

Európában egységesen pozitív a kép, mindenki emelkedik, a DAX közel egy százalékkal 12 300 pontig. A német index elég gyenge volt az elmúlt napokban, alig mozdult a mélyponthoz képest, így ráfért már egy kis erősödés.

A BÉT-en a Richter próbálja összeszedni magát a három napos nagy zuhanás után, 0,8 százalékot emelkedik 5545 forintig. Nap elején gyengül a Mol és erősödött az OTP, de aztán mindkét papír visszatért a tegnapi záróárra.

A forint továbbra is 312 körül van az euróhoz képest, gyengének találjuk, az olajár tovább esik, ami viszont teljesen érthető a felfutó amerikai kitermelés fényében. A WTI 58,80 dollár, a Brent 62,40.

Brent olaj
Brent olaj
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Meghökkentő luxus - hogy lehet egy fagyikehelyért egy lakás árát adni?

Meghökkentő luxus - hogy lehet egy fagyikehelyért egy lakás árát adni?

Néhány különös embertől eltekintve nagyon kevesen vannak azok, akik nem szeretik a desszerteket. Ha édesszájú vagy, és szeretsz azon szörnyülködni, hogy a szemtelenül gazdagok mire szórják el a pénzt, ezt a cikket neked találták ki, összeszedtük a világ hat leggazdagabb desszertjét.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)