Hirdetés
Hirdetés

Megroggyant az internetszektor

Fellegi Tamás, 2017. november 30., 10:30
Cimkék
OTP
, Mol
, Amazon
, Facebook
, Netflix

A végtelennek tőzsdei emelkedő trendet tegnap egy szektorban váratlan esemény szakította meg: a trend vezetőit, az amerikai óriás internetes cégeket szokatlan mértékben ütötték meg. Európa csendes, itthon esik a Mol, emelkedik az OTP. Újra gyengül a forint, fellélegzett viszont a török líra.

Tegnap már annyira feltűnő volt a az emelkedő trend szokatlan, korrekció nélküli jellege, hogy még az Európai Központi Bank is felvonta szemöldökét. Ugyancsak szokatlan volt, hogy, noha a piac a tetőn állt békésen, még ott rántottak hirtelen egy nagyot az S&P indexen.

Facebook. Nagy esés, nagy forgalommal
Facebook. Nagy esés, nagy forgalommal

Nos, ezek után tegnapra jutott egy újabb érdekesség, ami viszont logikusan következik az előzőekből: hirtelen és durván beleadtak az eddigi abszolút vezető szektorba, a hatalmasra nőtt internetes cégek papírjaiba. Zuhant a Facebook, a Netflix, az Amazon és a Google egyaránt, utóbbi kettő két és fél százalékkal, a Netflix bő 5 százalékkal, a Facebook 4 és fél százalékkal.

Hirdetés

Maga a Nasdaq 1,3 százalékkal esett, míg az S&P 500 érdemben nem változott, így látszik, hogy most kifejezetten egy szektort találtak meg a befektetők. Ez azonban azt jelzi, hogy bármikor jöhet nagy eladás, és adott esetben nem csak egy szektorban, hanem az egész piacon. Kétségtelen, hogy a piac túlfeszült, túlvett, ilyenkor bármikor megjelenhetnek heves reakciók, nagy ingadozások.

Az európai tőzsdéken különösebb hatás ma nem mutatkozik, a BUX sem mozdul érdemben. A Mol fél százalékkal esik 3070 forintig, az OTP 0,8 százalékkal emelkedik 10 080 forintig, a Telekom szokása szerint visszatért 470 forintra.

A forint hét eleji jó állapotának tovaszállt, az árfolyam 312,20 körül van eurónként. A török líra egy kicsit fellélegzett, 4,66-at adnak belőle egy euróért.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai szerint nem várható, hogy a 2019. december 31-e után meghosszabbítanák az újépítésű lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos áfakulcsot. A kedvezményes lakásáfa megszűnése több szektorban is komoly negatív hatással járhat.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?