Hirdetés
Hirdetés

Megütötték az angol fontot, magához tért a forint

Fellegi Tamás, 2017. augusztus 11., 18:50

A piacok abbahagyták átmenetileg a koreai háborús aggodalmat, az amerikai tőzsdék egyenesen emelkednek. Az OTP kerek 10 ezer forinton zárt, a Mol és a Telekom gyengült, a Waberer’s emelkedett. 1,10 euró alatt az angol font, 305 forint alatt az euró, gyengült a cseh korona.

Lassan megszokjuk, hogy az észak-korai hírügynökség és Trump elnök egymásra licitál a fenyegetésben, utóbbi a Twitteren. Egy háború persze nem így szokott zajlani, sőt, egy igazán modern váratlan csapásnak előjele sincs, csak akkor vesszük észre, ha megvolt. A piacok mindenesetre felfüggesztették a rettegést, Amerikában már emelkednek a tőzsdék, ha nem is nagymértékben.

Snap
Snap

Újabb mélypontra ért a Snap, miután számai elmaradtak a várakozásoktól, és még mindig veszteséges a cég, de ami igazán problémás: nem is látszik, hogy mikor lehet nyereséges. A papír új mélypontra került 12 dollár alatt, mint ismeretes, 17-en bocsátották ki, és a mohók utána 27-en is vették.

Hirdetés

Itthon az OTP-nek volt jó napja az erős negyedéves jelentés után: napközben ingadozott, mindenki megemésztette az eredményt, végül felemelkedett 10 ezer forintra, 10 év után először. Ezen a szinten csak 2007-ben járt, a válság előtti nagy eufóriában, majd jött az összeomlás, és mint minden bank, majdnem 0-ig, konkrétan 1240 forintig esett.

A Mol 0,7 százalékkal esett 23 300 forintig, a Telekom 2 forinttal 471 forintig, a Richter maradt 6460 forint. A Waberer’s fél százalékkal 4985 forintig emelkedett.

Angol font/euró, napon belül
Angol font/euró, napon belül

A forint, amely a hónap első napján 302,8 volt az euróhoz képest, majd fokozatos gyengülés után ma reggelre 305,90, napközben hirtelen erősödni kezdett, 304,90-ig. Az angol font hirtelen beszakadt, árfolyama 1,1 euró alá került. A cseh korona 26,20 közelébe került az euróval szemben, a kamatemelés utáni 26 alatti árfolyam csak egy pillanatig tartott.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A háború óta először juthat szélsőjobboldali párt a német parlamentbe

A háború óta először juthat szélsőjobboldali párt a német parlamentbe

A mostani állás alapján nagyon úgy tűnik, hogy az Alternatíva Németországért (AfD) nevű párt, amely pár éve alakult, bejut a Bundestagba a közelgő általános választásokon, és így Hitler óta először lesz szélsőjobboldali párt a parlamentben. Náciknak azért nem neveznénk őket, inkább olyasmik, mint Le Pen pártja.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Napi kommentár - videó

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Heti várható események, adatok

 • augusztus 14
  Ipari termelés (11:00)
  Ipari termelés (év/év)
  augusztus 15
  KSH: mezőgazdasági termelői árak (június)

  GDP (negyedéves, előzetes adat)
  Kiskereskedelmi forgalom (június)
  Bankszünnap
  Bankszünnap
  augusztus 16
  KSH: GDP (második negyedév, előzetes adat)
  GDP (előzetes adat, második negyedév)
  Olajtartalékok
  augusztus 17

  Munkanélküli segély adatok
  Első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók
  augusztus 18
  Termelői árak (június)

Szavazás

Ön szerint létezik globális felmelegedés?