Hirdetés
Hirdetés

Mészáros Lőrincék ma is bevásároltak - repkednek a milliárdok

2017. július 28., 12:23

A Konzum Befektetési Alapkezelő pár hónap alatt az egyik legnagyobb alapkezelővé vált: most egy ingatlanalap kezelését vették át, egyebek mellett az egyik bank központja is az övék lett.

A Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. átveszi a 11,9 milliárd forintos nettó eszközértékű Diófa Ingatlan Befektetési Alap kezelését. A tranzakció lezárásához a Magyar Nemzeti Bank hozzájárulása szükséges.

Mihez jutottak hozzá?

Hirdetés

Az ingatlanalap elsősorban intézményi befektetők számára forgalmazza befektetési jegyeit, melyből két sorozatot bocsát ki: a nyilvánosan jegyezhető ’A’, valamint a zárt, ’I’ sorozatú értékpapírt. Az alap tulajdonában van többek között az FHB Bank Üllői úti központi épülete (Budapest, Üllői út 48.), a balatonalmádi Yacht Camping, egy összességében 6,3 hektáros, fejlesztés előtt álló terület Budakeszin, illetve egy összesen 6,4 hektáros ingatlan Balatonalmádi központjában.

Mire kell ez nekik?

A társaság azt írja: a Diófa Alap kezelésének átvételével a Konzum Befektetési Alapkezelő célja, hogy növelje az alap tulajdonában lévő, hozamtermelő ingatlanok arányát, illetve hogy a turisztikai célú befektetéseket (elsősorban szállodák, kempingek akvizícióját) helyezze az alap működésének középpontjába. Ennek egyik lépéseként az alap tulajdonában lévő balatonalmádi Yacht Camping üzemeltetését a Balatontourist veheti át a jövő nyári szezontól (ez nemrég került a Konzum érdekeltségébe, itt számoltunk be róla).

Most akkor igazából ki vett befektetési alapot?

Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. tulajdonosai: Konzum Management Kft 76%, Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt 24%

Konzum Management Kft tuladjonosai: a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt 30%, Jászai Gellért 70%

Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt (ez a tőzsdén jegyzett Konzum teljes neve) fő tulajdonosai a BÉT honlapja szerint: Konzum PE Magántőkealap 45%, Mészáros Lőrinc 19,57%, Jászai Gellért Zoltán 10,43%

Konzum PE Magántőkealapot a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. kezeli. Honlapján a Magántőkealap menüpont sajnos nem kattintható. Tulajdonosairól nem tudunk semmit, az ilyen típusú alapoknál nem nyilvános, hogy kinél vannak a befektetési jegyek.

Hirtelen 100 milliárd fölé nőttek

A Konzum Befektetési Alapkezelő az elmúlt hónapokban az egyik legnagyobb magyarországi alapkezelővé vált; a Metis és a Metis II. Magántőkealap, a Konzum PE Magántőkealap, a Konzum RE Ingatlanbefektetési Alap, továbbá a Diófa Ingatlanbefektetési Alap vagyonának kezelését végzi. A kezelt eszközök és befektetések összértéke meghaladja a 100 milliárd forintot.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mit adjunk nászajándékba? Ezeknek örülnek legjobban a párok

Mit adjunk nászajándékba? Ezeknek örülnek legjobban a párok

A készpénz után a második legnépszerűbb nászajándék az utalvány, értéke akár 50-100 ezer forint is lehet, ha közeli rokonok, családtagok adják. A műszaki cikkek mindig a kívánságlista elejére kerülnek. Esküvők tekintetében még mindig a legkedveltebb időszak a nyár, az ajándékkártyák értékesítésében ezek a hónapok a műszaki áruházláncok számára is kimagaslóak.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Napi kommentár - videó

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Heti várható események, adatok

 • augusztus 14
  Ipari termelés (11:00)
  Ipari termelés (év/év)
  augusztus 15
  KSH: mezőgazdasági termelői árak (június)

  GDP (negyedéves, előzetes adat)
  Kiskereskedelmi forgalom (június)
  Bankszünnap
  Bankszünnap
  augusztus 16
  KSH: GDP (második negyedév, előzetes adat)
  GDP (előzetes adat, második negyedév)
  Olajtartalékok
  augusztus 17

  Munkanélküli segély adatok
  Első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók
  augusztus 18
  Termelői árak (június)

Szavazás

Ön szerint létezik globális felmelegedés?