Hirdetés
Hirdetés

Nagyot esett a Mol és az OTP

Fellegi Tamás, 2017. november 15., 18:58
Cimkék
OTP
, Mol
, forint árfolyam
, Amazon

Két legnagyobb papírunkban ma szép kitárazás zajlott, a Richter viszont még emelkedni is tudott egy kicsit. A lengyel és az orosz tőzsde is nagyot esett, a nagyobb európai tőzsdék is gyengélkedtek, csak a spanyol piac emelkedett. Amerikában két papír brillírozik: az Amazon és a McDonald’s. Gyengült a dollár, erőtlen a forint.

Komoly, 2,7 százalékos zuhanáson van túl a Mol, de ez csak akkor tűnik ijesztőnek, ha nem vesszük figyelembe, hogy a részvény a felaprózás óta igen sokat emelkedett, feltehetően annak köszönhetően, hogy a nominálisan sokkal kisebb áron könnyebben megtépték a papírt. A nagy eladóknak azonban ez jó lehetőség lehetett a kiszállásra, hisz ezen a szinten már távolról sem olcsó a papír.

Az OTP másfél százalékkal esett 9950 forintig, a korábbi hatalmas emelkedéshez képest itt sem vészes a korrekció eddigi mértéke, és elképzelhető, hogy több befektető elgondolkozott azon, hogy a bank idei eredménye egyszeri tételeknek köszönhetően lett magas, ennek alapján kiszámolták a következő évek várható számait, és azok alapján már nem tartották olcsónak a részvényt.

Hirdetés

A Richter kismértékben emelkedett 6932 forintig, a Telekom fél százalékkal csökkent 470-ig. A kisebb papírokban ma nem voltak az elmúlt napokban megszokott jelentős ármozgások, a BÉT immár ötödeik legnagyobb papírja, az Opus 1,2 százalékkal csökkent 623 forintig.

A főbb európai indexek közel fél százalékkal kerültek lejjebb, az orosz és a lengyel piac azonban közel 2 százalékkal esett, ehhez képest a BUX 1,34 százalékos csökkenése nem is rossz eredmény. Kidugta a fejét a spanyol index 10 ezer pont fölé, így negyed százalékos emelkedéssel zárt, úgy látszik, visszaveszegetik a katalán válság során kiszórt részvényeket.

Amerikában 0,35 százalékkal csökken a két legfőbb index, az S&P 500 és a Nasdaq Composite, miközben van két papír, ami szinte állandóan csúcsközelben van: az Amazon és a múlt heti 3 napos korrekcióból újra felemelkedő McDonald’s.

Amazon
Amazon

Gyengül a dollár: míg tegnap reggel 1,166 körül adtak belőle egy euróért, ma már több, mint 1,80-at. A forint reggel tett egy kísérletet az erősödésre, de aztán teljesen elgyengült, 312,40 az eurónkénti ár.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai szerint nem várható, hogy a 2019. december 31-e után meghosszabbítanák az újépítésű lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos áfakulcsot. A kedvezményes lakásáfa megszűnése több szektorban is komoly negatív hatással járhat.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?