Hirdetés
Hirdetés

Nagyot kapott a Mol, kisebbet az OTP

2017. december 01., 18:56
Cimkék
OTP
, Mol
, DAX
, Opus

A hazai börze két legnagyobb papírja gyengélkedett, az Opus is esett, Európában pedig nagy hullámzás volt a piacokon.

A nap elején az európai tőzsdék és a hazai piac egyaránt gyengélkedtek, de délutánra, az amerikai nyitás idejére ledolgozták a mínuszokat. Utána újabb váratlan zuhanás jött, amit megint csak Amerika okozott: az a hír, hogy az amerikai elnök korábbi nemzetbiztonsági tanácsadóját bűnösnek találták, megrázta a piacokat.

DAX, napon belül. Éles kanyarok
DAX, napon belül. Éles kanyarok

Az amerikai indexek percek alatt másfél százalékot estek, igaz, ennek felét hamar ledolgozták. Európa is hasonló esésen ment keresztül, de a korrekcióra már nem volt idő, mivel időközben eljött a zárás ideje.

Hirdetés

Az esemény feltehetően azért váltott ki hirtelen eladásokat, mert a befektetők azt gondolhatták, hogy akár az elnök leváltása is követheti a botrányt, a lehetséges következmények alaposabb átgondolására pedig idő kell.

A BUX egész nap gyengélkedett, végül 1,2 százalék mínuszban zárt, 38 190 ponton. Leginkább, 2,25 százalékkal a Mol esett 2980 forintig, az OTP 1,2 százalékkal gyengült 9930 forintig, az ötödik legnagyobb papír, az Opus pedig 4 százalékkal esett vissza 702 forintig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mi a magyarok legfőbb versenyelőnye? – interjú

Mi a magyarok legfőbb versenyelőnye? – interjú

Sok vállalkozás szeretne tőkét a növekedéshez, de a szervezetüknek, működésüknek is meg kell ehhez felelnie, nem lehet kisvállalati struktúrával nagyvállalatot működtetni – derült ki a Qualysoft Holding és a CNC Rapid vállalkozásokkal készített interjúnkban. Kiderült az is, mit tartanak a magyarok legfőbb versenyelőnyének, és hogyan küzdenek meg a munkaerő-hiánnyal.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?