Hirdetés
Hirdetés

Nagyot kapott a Richter és a Waberer’s

Fellegi Tamás, 2017. augusztus 08., 18:39

A pesti börzén a legtöbb részvény ára alig változott zárásra, de a gyógyszergyártó illetve a szállítmányozási cél sokat esett. A Mol nagyot ingadozott, de végül a tegnapi árán zárt. Az európai börzéken napközben megjöttek a vevők, nagyot ment a lengyel piac. Az angol font lenézett 1,1 euróig, majd magához tért.

Délelőtt úgy nézett ki, hogy a Molt kalapálják el a befektetők, a papír még másfél százalékos mínuszban is járt 23 250 forinton, de aztán visszakapaszkodott az ár 23 600 forintig. A Telekom sem változott, az OTP a tegnapi nagy esés után minimális mértékben gyengült 9930 forintig.

Mol, napon belül
Mol, napon belül

Nagyot esett viszont a Richter: közel 2 százalékkal, 6425 forintig. A papír érdekessége, hogy még mindig az egyetlen a blue chipek közül, amely a közelmúltban a örökös csúcsára jutott, elképzelhető, hogy ez adta meg a lökést a befektetőknek, hogy technikai alapon alaposan bevásároljanak, de az árfolyam emelkedés elakadt.

Hirdetés

A fordulat, amikor a papír kifejezetten gyengélkedni kezdett, a második negyedéves eredmény közzététele után következett be. Lehet, hogy néhány nagyobb piaci szereplő jobb eredményt várt, mások azt, hogy a jövőben érdemi növekedésre lehessen számítani, de a cég nem adott erre utaló jelzést, kétségkívül a Richter óvatosan szokott előre jelezni.

Ugyancsak esett a Waberer’s 3 százalékkal 4800 forintig, ez azonban várható volt, miután látszott, hogy a kibocsátási árfolyamot még a kibocsátó úgynevezett stabilizációs, azaz árfolyam karbantartó vásárlásai sem tudták megtámasztani. Ezek alapján úgy tűnik, a kibocsátási árat magasabban határozták meg, mint ahol a nagy intézményi befektetők szívesen vásárolnak nagyobb tételt.

A délelőtt még meg sem mozduló európai piacok délutánra felélénkültek, igaz, zárásra újra csökkent a lelkesedés. A DAX 0,3 százalékkal 12 290, a francia CAC-40 pedig 0,2 százalékkal 5210 pontig emelkedett. Térségünkben a lengyel piac hasított: a WIG 20 index másfél százalékkal emelkedett.

Angol font/euró napon belül
Angol font/euró napon belül

Az angol font napközben 1,10-ig esett az euróhoz képest, de onnan aztán visszakapaszkodott a délelőtti szintre. A dollár kissé magára talált: egy euróért 1,174-et adnak belőle.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A csodás olajvagyonra fáj a foguk? Amerika lerohanna egy épülő diktatúrát

A csodás olajvagyonra fáj a foguk? Amerika lerohanna egy épülő diktatúrát

Egyre veszélyesebbé válik a helyzet Venezuelában, ráadásul már az amerikai elnök is lerohanással fenyegeti a jelenlegi legnagyobb ismert olajtartalékkal rendelkező dél-amerikai országot. Közbeszólhatnak más nagyhatalmak, vagy Trump mehet rendet rakni a diktatúra alatt szenvedő Venezuelába? Fellegi Tamással, a Privátbankár.hu elemzőjével beszélgettünk.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Napi kommentár - videó

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Heti várható események, adatok

 • augusztus 14
  Ipari termelés (11:00)
  Ipari termelés (év/év)
  augusztus 15
  KSH: mezőgazdasági termelői árak (június)

  GDP (negyedéves, előzetes adat)
  Kiskereskedelmi forgalom (június)
  Bankszünnap
  Bankszünnap
  augusztus 16
  KSH: GDP (második negyedév, előzetes adat)
  GDP (előzetes adat, második negyedév)
  Olajtartalékok
  augusztus 17

  Munkanélküli segély adatok
  Első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók
  augusztus 18
  Termelői árak (június)

Szavazás

Ön szerint létezik globális felmelegedés?