Hirdetés
Hirdetés

Nem mindennapi döntést hozott Ausztria - tényleg ebben van a nagy pénz?

2017. szeptember 13., 09:10

Százéves államkötvényt bocsátottak ki a szomszédban, nem is keveset.

Bécsi karácsonyi vásár (Fotó: Wikimedia Commons)
Bécsi karácsonyi vásár (Fotó: Wikimedia Commons)

A mintegy 3,5 milliárd euró értékben kibocsátott állakötvényeket Ausztria a Bank of America Merrill Lynch, az Erste-csoport, a Goldman Sachs, a NatWest Markets és a Société Générale alkotta bankcsoporton keresztül értékesítette, annak érdekében, hogy minél szélesebb befektetői körhöz jusson el. Az érdeklődés egyébként ennél is nagyobb volt, összesen 10,8 milliárd euró értékben tettek ajánlatot a befektetők, ennek a harmadát fogadta el az osztrák pénzügyminisztérium.

Az államkötvény hozama 2,11 százalék. A kötvény megtérülési ideje körülbelül 44 év, így ez a leghosszabb megtérülési idejű szindikált kötvény az eurózóna államadósság piacán. A 30 éves osztrák államkötvény hozama kedden 1,52 százalék volt. Az osztrákok ötlete egyébként nem új, az eurózóna országai közül Írország és Belgium is adott már el százéves kötvényt, de ők zártkörű jegyzés keretében egy maroknyi vagy akár egyetlen befektetőnek értékesítették azokat. Ezek az ügyletek sokkal kisebb értékűek is voltak, egyenként 50-100 millió eurósak.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

15 évvel az amerikai neokonzervatívok beavatkozása után Irak egy bukott állam, miközben Irán regionális középhatalommá emelkedett föl. Az amerikai külügyminisztérium most Európában próbálja aláásni az iráni atomalkut. De a Pentagon napjainkra már komoly ellenszenvvel viseltetik a neokonzervatívok rezsimváltó projektjei irányába.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)