Hirdetés
Hirdetés

Nincs mese: tényleg ilyen lesz az új font

2017. augusztus 10., 12:40

Elutasította a jegybank a pálmaolaj használatát, marad a marhafaggyú.

Ahogy arról már korábban írtunk, a Bank of England sokkal korszerűbbre cserélné le az ötfontosokat. Az új bankjegyek gyakorlatilag téphetetlenek, vízállóak és sokkal ellenállóbbak lennének, azonban a gyártásukhoz marhafaggyút használnának fel. Ez rendkívül nagy botrányt kavart az állatvédők körében, akik igyekeztek alternatívákat javasolni az angol jegybanknak, köztük például az elviekben hasonló paraméterekkel bíró pálmaolaj használatát.

A Bloomberg cikke szerint azonban a BoE elutasította ezt a felvetést, azzal az érvvel, hogy a már legyártott új bankjegyek „vegetáriánussá” tétele 16,5 millió fontba (21,4 millió dollárba) kerülne Angliának a következő 10 évben. Ezt azonban nem akarják az adófizetőkre testálni, így a marhafaggyú marad.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Elbukott a népszavazás: maradhat a zaj a bulinegyedben

Elbukott a népszavazás: maradhat a zaj a bulinegyedben

Hosszú huzavona után végre megtartották február 18-án a népszavazást a VII. kerületi „bulinegyed” nyitva tartásáról. Az eredmény meglepően siralmasra sikerült, a szavazásra jogosultak alig hatoda vett részt a voksoláson. A népszavazás ezzel eredménytelenül zárult, így most már biztosan maradhat a bulinegyed. Az önkormányzat és a civil szervezetek azonban jelezték: változtatások lesznek a működésben.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Az infláció megeszi a kamatot – érdemes még takarékoskodni?

    2018. február 15., 14:28
    Az infláció megeszi a kamatot – érdemes még takarékoskodni?

    Az infláció tavaly átlagosan 2,4 százalékos volt, az egy éves állampapír azonban már régen csak két százalékot fizet. Az inflációkövető kötvények kamata sokkal jobb, ám egyre lejjebb veszik a kamatprémiumot, és legalább három évre kell befektetni.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)