Hirdetés
Hirdetés

Nyakon csapták a Richtert, noha lehet, hogy nincs is nagy baj

2017. december 04., 11:38

A gyógyszergyár egyik fő termékével kapcsolatos hírre öntik a befektetők a részvényt, Frankfurt és Párizs viszont elszállt, miután pénteken lenn feledkeztek.

Erős liftezés volt az egyébként masszív emelkedő trendben lévő tőzsdéken: pénteken délután hirtelen nagy esés lett egy amerikai belpolitikai hírre, ami azóta már senkit nem érdekel a piacokon, viszont Európa még a gyors esés után zárt be. Így most gyorsan bepótolja a az emelkedést különösen a német és a francia index, előbbi 1,1 százalékkal van feljebb kerek 13 ezer ponton, a másik 0,85 százalékkal 5360 ponton.

A párizsi CAC-40 index, 3 nap.
A párizsi CAC-40 index, 3 nap.

A pesti börzén mérsékelt emelkedés lenne, ha nem ütötték volna agyon a Richtert. A gyógyszercég papírja azért esik közel 5 százalékot 6480 forintig, mert egyik igen fontos termékével kapcsolatban vizsgálat indult. Lehet, hogy végül semmi gond nem lesz a gyógyszerrel, de a befektetők egy része biztos, ami biztos, kiszáll a már amúgy sem annyira olcsó papírból.

Hirdetés

A Mol közben 0,4 százalékkal van feljebb 2994 forinton, az OTP 0,7 százalékkal kerek 10 ezren, a Telekom 0,7 százalékot emelkedik 472 forintig. A BUX fél százalékkal van lejjebb kevéssel 38 ezer pont alatt.

Az olajár kissé csökkent a múlt heti nagy rali után: a WTI 57,80 dollár, a Brent 63,30.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai szerint nem várható, hogy a 2019. december 31-e után meghosszabbítanák az újépítésű lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos áfakulcsot. A kedvezményes lakásáfa megszűnése több szektorban is komoly negatív hatással járhat.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?