Hirdetés
Hirdetés

Oroszország kihátrálhat az olajmegállapodásból

2017. november 18., 11:40
Cimkék
Oroszország
, olajár
, OPEC

Jó esély van rá, hogy Oroszország nem vesz részt az OPEC kitermelés-csökkentési programjának meghosszabbításában.

Az olajexportálók szervezete azt tervezi, hogy 9 hónappal meghosszabbítja a napi 1,8 millió hordós kitermelés-csökkentést. Ugyanakkor Oroszország esetleg nem fog ebben részt venni, miután a jelenlegi, viszonylag magas áron ő szívesebben adna el több olajat, ugyanakkor nem akarja, hogy az ár tovább emelkedjen, mert akkor az amerikai palaolaj-termelők részesedése növekszik a piacon.

Ha nagyon felfut a palaolaj-kitermelés, a piac szerintük újra összeomolhat, mint 4 éve, ezért a legjobb, ha az ár 50 dollár körül van, ahol Oroszországnak kényelmes a kitermelés, a palaolaj-kitermelőknek viszont kissé már szűk az árrés. Az utóbbi időben a Brent típus ára 60 dollár fölé emelkedett.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai szerint nem várható, hogy a 2019. december 31-e után meghosszabbítanák az újépítésű lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos áfakulcsot. A kedvezményes lakásáfa megszűnése több szektorban is komoly negatív hatással járhat.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?