Hirdetés
Hirdetés

Összeomlottak a múlt hét sztárjai, na meg a bitcoin

Fellegi Tamás, 2018. január 17., 11:08

A múltheti vételi őrület most egy igen kiadós visszaesésbe csapott át a pesti börze kisrészvényeiben: esik a SET, a Nordtelekom és a Futuraqua. A Pannergy viszont szárnyal, kapott hozzá egy kis elemzői segítséget. A nagypapírok és így a BUX alig mozdulnak, esik az olajár, erős a cseh korona.

A hazai börzén nem mozdul a BUX, az OTP kismértékben csökken, a Richter 0,3 százalékot emelkedik, de a kispapírok piaca annál érdekesebb. Múlt héten kétségbeesetten tépték a befektetők mindenekelőtt a Nordtelekom, valamint a SET, a Futuraqua és a BIF papírjait, most szabadulnának tőlük, földet érnek a szárnyaló pulykák.

A Nordtelekom, melynek kétszer is kiszélesítették 20-ról 50 százalékra a kereskedési sávját, múlt héten 20-ról 87 forintig szaladt fel, ma limittel esik 42,6 forintig. A SET a tegnapi után ma is limittel, 20 százalékkal esik 199 forintig, a Futuraqua 9 százalékkal esik 68 forintig, amiben az is szerepet játszhat, hogy a Forrás bejelentette: eladott a papírból (a jó árat kihasználva).

Hirdetés

A BIF ma csak mérsékelten gyengül 1600 forintig, miután múlt héten 2100 fölött is járt az árfolyam. Hirtelen megtépték viszont a Pannergyt, ami annak köszönhető, hogy az OTP elemzője a kereskedés közben kihozta elemzését, melyben 1000 forint feletti célárat jelöl meg a papírra. A 700 forintos árról gyorsan 10 százalékot emelkedett az árfolyam, 770-780 forintig.

Az amerikai tőzsdék tegnap végre korrigáltak egy kicsit, de ez semmi ahhoz a ralihoz képest, amit idén eddig előadtak. Európában ugyancsak mérsékelt esés mutatkozik a börzéken. A befektetőket, úgy tűnik, a kriptodevizák piaca köti le, ahol kiadós esés zajlott. A bitcoin árfolyama 10 ezer dollár alatt is járt, vagyis csúcsához képest megfeleződött. Ezt a részvénypiacon már összeomlásnak szoktuk hívni, kérdés, hogy egy ilyen megfoghatatlan instrumentumnál mi a sok.

Az olaj ára visszaesett a 3 éves csúcsról: a WTI 63,50 dollárig, a Brent 68,90-ig korrigált. Újabb csúcsra ért  cseh korona: csak 25,40-et kell adni belőle az euróért.

Euró/cseh korona
Euró/cseh korona
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

15 évvel az amerikai neokonzervatívok beavatkozása után Irak egy bukott állam, miközben Irán regionális középhatalommá emelkedett föl. Az amerikai külügyminisztérium most Európában próbálja aláásni az iráni atomalkut. De a Pentagon napjainkra már komoly ellenszenvvel viseltetik a neokonzervatívok rezsimváltó projektjei irányába.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)