Hirdetés
Hirdetés

Prémium kategóriás lett az egyik Mészáros-papír

2017. október 03., 12:09

Prémium kategóriába került a részvény, ami azóta szárnyal, amióta tulajdonosai körében megjelent Mészáros Lőrinc.

Ódorné Angyal Zsuzsanna, az Opus Global Nyrt. vezérigazgatója és Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója.
Ódorné Angyal Zsuzsanna, az Opus Global Nyrt. vezérigazgatója és Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója.

Október 3-án az Opus Global Nyrt. vezérigazgatója, Ódorné Angyal Zsuzsanna indította el a tőzsdei kereskedést Budapesten, miután a társaság papírjai átkerültek a Prémium kategóriás részvények közé a Standard kategóriából.

"A BÉT Prémium kategóriájába tartoznak azok a cégek, melyek a méretüket tekintve a legjelentősebbek és a legnépszerűbbek a befektetők körében. Az Opus Global 2017-es kereskedési volumene nagyon erős volt, többek között ezért is szerepel a hetedik legnagyobb súllyal a BUX részvényindex kosárban" – mondta Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója.

Hirdetés

"A prémium kategóriába a legszigorúbb kritériumoknak és szabályoknak megfelelő cégek kerülhetnek be, ezért ez hatalmas mérföldkő még egy olyan patinás cég életében is, mint az Opus Global. A transzparencia fontos szempont számunkra, akárcsak az, hogy a kisbefektetők széles köre számára legyenek elérhetőek részvényeink, illetve nemzetközi szinten is erősíthessük jelenlétünket" - mondta Ódorné Angyal Zsuzsanna. A vezérigazgató emlékeztetett az elmúlt időszakban cége iránt tapasztalt erőteljes befektetői bizalomra is, amelyek megtartása fontos, hiszen az Opus Global hosszú távra tervez a tőzsdén.

Honnan az erőteljes befektetői bizalom? Mészáros Lőrinc színre lépett

Az Opimus hosszú utat járt be: kezdetben a patinás, jónevű oltóanyaggyár, a Phylaxia papírja volt, de a jobb sorsa érdemes cég papírjai az azóta botrányosan csődbe ment Buda-Cash tulajdonosaihoz kerültek, ők a céget holdinggá alakították, amelyben többféle cég volt. A modell nem volt rossz, de a tulajdonosok mozgástere érthetően beszűkült, és egy idő után a mélyen áron alul forgó papírokat felvásárolták, mint azóta kiderült, legnagyobbrészt Mészáros Lőrinc és érdekeltségei. Augusztusban jelentették be: a társaság Opus Global Nyrt. néven működik tovább.

Az Opimus/Opus részvények árfolyamának és tőzsdei forgalmának alakulása.
Az Opimus/Opus részvények éves átlagárfolyamának és tőzsdei forgalmának alakulása.

Az Opus-részvények legmagasabb tőzsdei záróára az elmúlt egy évben 237 forint volt, éppen tegnap. A cég részvényeinek árfolyama az elmúlt hónapokban jelentősen nőtt. Azóta hasít a rakéta, amióta bejelentették Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, a miniszterelnök jóbarátjának tulajdonszerzését. A részvény árfolyama idén ötszöröződött, a társaság pedig a legnagyobb nyomtatottmédia-portfólióval rendelkezik az országban.

A cég nemrég tette közzé a 2017-es első féléves jelentését, amely szerint az év első felét 38 milliárd 213 millió forintos mérlegfőösszeggel és 2 milliárd 94 millió forintos adózott eredménnyel zárta, utóbbi közel 3 milliárd forinttal több, mint a tavalyi hasonló időszak adata.

Kié az OPUS? Forrás: BÉT / Privátbankár.hu
Kié az OPUS? Forrás: BÉT / Privátbankár.hu
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai szerint nem várható, hogy a 2019. december 31-e után meghosszabbítanák az újépítésű lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos áfakulcsot. A kedvezményes lakásáfa megszűnése több szektorban is komoly negatív hatással járhat.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?