Hirdetés
Hirdetés

Rakéták a BÉT-en – közel az újabb BUX-rekord?

2017. augusztus 06., 10:01

Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten, kérdés, hogy meddig száguld majd a következőn.

(Fotó: Budapesti Értéktőzsde)
(Fotó: Budapesti Értéktőzsde)

Szép hetet tudhat maga mögött a Budapesti Értéktőzsde, a héten a részvénypiac forgalma 47,54 milliárd forintot tett ki, szemben a megelőző heti 31,56 milliárd forinttal.  Ezzel Budapest felülteljesítette az európai részvénypiacokat, ráadásul új csúcsra száguldott a BUX, elsősorban az OTP és a Mol kiemelkedően jó teljesítményének köszönhetően: a fő részvényindex új történelmi csúcson, 36 678,22 ponton fejezte be a kereskedést, 927,57 ponttal, 2,59 százalékkal magasabban az előző heti záró értékénél.

Bővelkedtünk eseményekben

A vezető részvények ugyanakkor vegyesen teljesítettek. Szerdán piaczárás után a Magyar Telekom közölte második negyedéves számait, pénteken hajnalban pedig a Mol hozta nyilvánosságra vállalati jelentését. A távközlési vállalat eredményei nem okoztak különösebb meglepetést, a bevételek meghaladták ugyan az előzetes várakozásokat, de a profitabilitás továbbra is nyomás alatt van. A Bloomberg előrejelzése alapján az osztalék 5 forintos emelése várható az idei évre, tehát jövő tavasszal 25 forint helyett 30 forintos osztalékot fizethet a vállalat.

Hirdetés
(Fotó: BÉT)
(Fotó: BÉT)

A Mol ugyanakkor kellemes meglepetésekkel szolgált pénteken, a vállalat nettó eredménye 12 százalékkal nőtt. A kutatás-termelés üzletág adózás előtti eredménye éves bázison 37 százalékkal emelkedett. A menedzsment felfelé módosította éves előrejelzéseit, és a növekvő szabad cash-flow állomány miatt akár osztalékemelés is lehetséges. A jelentés közzététele után erőteljes vételi nyomás alakult ki a Mol piacán, az árfolyam 23 ezer forint fölé került, ez 6 éves csúcsnak felel meg.

Nagyot ment az OTP, lecsúszott a Richter

Az OTP is jól teljesített a héten, a bankpapír árfolyama 10 éves csúcsra került, a jövő hét pénteken esedékes gyorsjelentés előtt optimisták a befektetők, áll az Equilor elemzésében. A hét vesztese a Richter lett, a papír árfolyama 1,35 százalékkal esett, a kereskedést 6570 forinton zárta pénteken, heti forgalma 9,73 milliárd forintot ért el. A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 2735,25 ponton zárt pénteken, 23,67 ponttal, 0,87 százalékkal emelkedett az előző héthez képest.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Bevándorlók gyereke a bevándorlók ellen - célba ér Trump új rendelete?

Bevándorlók gyereke a bevándorlók ellen - célba ér Trump új rendelete?

Az Egyesült Államokban sok éves társadalmi vita a bevándorlás kérdése - a zöldkártya-program és az illegálisan betelepülők gyermekeinek védelme azonban évente több százezer embert enged be az országba. A politikai oldalak láncmigrációnak vagy családegyesítésnek nevezik az ellentmondásos rendszert, Trump azonban hamarosan komoly változásokat hozhat új reformjával.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)