Hirdetés
Hirdetés

Remek formában Mészáros Lőrincék cégei

Fellegi Tamás, 2017. december 07., 11:16

A hétfői összeomlás után teljesen visszanyerték erejüket a címbeli cégek részvényei, ma különösen a Konzum emelkedik sokat. A blue chipek közül a Mol húz jól, kisebb mértékben az OTP is emelkedik. Európában jó a hangulat, Amerikában adták a bankokat, vették az internetes szektort. Gyenge a forint, esik az arany.

Hétfőn a délelőtt folyamán rövid időre pánik uralkodott el a Mészáros Lőrinc és társai többségi tulajdonában álló három cég, az Opus, a Konzum és az Appeninn piacán: a papírok 10-15 százalékos mínuszba csúsztak. Zárásra lecsökkentek a mínuszok, mára viszont kifejezetten kivirultak ezek a papírok, és jóval hétfői értékeik fölött vannak. Különösen erős a Konzum, amely 5 százalékot emelkedik 3310 forintig.

A legnagyobb papírok közül a Mol egy százalékot emelkedik 2962 forintig, az OTP 0,3 százalékot 9962 forintig, igaz, a nyitás után 10 ezer fölött is járt. Alig változik a Richter, 6500 forinton kereskednek vele, a Telekom pedig két forintos emelkedéssel visszatért a mostanában gyakori 470 forintos szintre.

Hirdetés

Európában jó a hangulat, a DAX fél százalékot erősödik 13 060 pontig, a francia CAC-40 pedig 0,4 százalékkal 5400 pontig. Amerikában tegnap folytatódott az egy hete kezdődött anomália kiegyenlítődése: az akkor hirtelen nagyot eső nagy internetes cégek (Facebook, Google, Amazon, Netflix) emelkedtek, a hirtelen elszálló befektetési bankpapírok pedig estek.

Facebook
Facebook

Továbbra is meglehetősen gyenge a forint, 314,50-et adnak belőle egy euróért, miközben a cseh korona és a lengyel zloty erősek, vagyis hozzájuk képest leértékelődik a forint, ami teljesen indokolatlan. A svájci frank kitartóan gyengélkedik: egy euróért 1,17-et adnak belőle.

Arany
Arany

Tovább gyengül az arany: már csak 1258 dollárt adnak érte.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mi a magyarok legfőbb versenyelőnye? – interjú

Mi a magyarok legfőbb versenyelőnye? – interjú

Sok vállalkozás szeretne tőkét a növekedéshez, de a szervezetüknek, működésüknek is meg kell ehhez felelnie, nem lehet kisvállalati struktúrával nagyvállalatot működtetni – derült ki a Qualysoft Holding és a CNC Rapid vállalkozásokkal készített interjúnkban. Kiderült az is, mit tartanak a magyarok legfőbb versenyelőnyének, és hogyan küzdenek meg a munkaerő-hiánnyal.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?