Hirdetés
Hirdetés

Sajátrészvény vásárlással menti az árfolyamot a kamioncég

2017. július 15., 09:10

Érdekes közlemény jelent meg a BÉT honlapján: a Waberer’s igen sok sajátrészvényt vásárolt, hogy megtartsa a kibocsátási árfolyamot.

Eddig nem lett átütő siker a Waberer’s, persze ezen nem is csodálkozhatunk, amikor közben a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cégek részvényei a sokszorosukra emelkedtek. A kamioncég közölte, hogy úgynevezett sterilizációs ügyletek keretében vásárolta saját papírjait a tőzsdén 5100 forinton, illetve kevéssel alatta.

Az akció nyilvánvalóan arra irányul, és erre még az ügyletek elnevezése is utal, hogy megtartsák az 5100 forintos kibocsátási árat, legalábbis ideig-óráig. Felmerül a kérdés, hogy miért fontos ez: leginkább a kibocsátás sikerének hírneve szempontjából szoktak ezzel próbálkozni.

Hirdetés

Ha csak átmeneti a kínálati a nyomás, vagyis csak azok adnának el a kibocsátási áron vagy alatta, akik a gyors haszon reményében vásároltak de szigorúan meghúzzák a stopot, hogy ne érje őket veszteség, akkor általában elég egy rövid intervenció.

Ha azonban a befektetők hosszabb távon sem látják a kibocsátási ár fölött elég vonzónak a befektetést, akkor komolyabb a baj, és akkor nem lehet meggátolni, hogy az árfolyam olyan szintre essen, ahol megjön az érdeklődés. Az ilyen helyzet általában arra utal, hogy túl magasan határozták meg a kibocsátási árat.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Vágyálom marad? Itt van, milyen otthonról álmodnak a magyarok

Vágyálom marad? Itt van, milyen otthonról álmodnak a magyarok

Egy friss felmérés szerint a magyarok alig több mint 6 százaléka elégedett maradéktalanul lakáskörülményeivel. A válaszadók jelentős részének határozott elképzelése van arról, hogy milyen ingatlanban szeretne élni, ám legtöbbször az anyagi lehetőségek szabnak gátat az álmaik megvalósításának. A magyarok azonban egyre tudatosabbak, hajlandók félretenni későbbi lakáscéljaik eléréséhez.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)