Hirdetés
Hirdetés

Szakadatlanul esik a dollár és a svájci frank, erős a forint

Fellegi Tamás, 2017. augusztus 01., 11:10

Tovább erősödik a forint, az euró pedig kitörő erőben a korábbi menedékdevizákkal, a dollárral és a svájci frankkal szemben. Drágul az olaj, esik az Amazon, emelkedik a Richter, esik a Waberer’s. Az európai tőzsdéket ma a vevők uralják.

Minden nap egy kicsit erősebb a forint, immár 303,5 körül van az euróhoz képest. Ennél erősebb az utóbbi 1-2 évben alig volt, a kerek 300-as szintet pedig utoljára tavalyelőtt lépte át rövid időre.

Euró/forint
Euró/forint  Friss árfolyamok >>>

A dollárral szemben már 1,183-ig erősödött az euró, a svájci frankkal szemben pedig 1,144-ig, mindkettő két és fél éves csúcs. Különösen a dollár erősödésére játszottak sokan, mondván, őket most a piac alaposan megkopasztja, mondhatni megskalpolja, jóllehet a skalpolás egyúttal egy kereskedési módszer is a devizapiacon.

Hirdetés

Az olaj szépen drágul, ez persze részben a dollár gyengülésének köszönhető, hisz euróban, jenben, forintban és még ki tudja, hány valutában az olaj iránti kereslet önmagában attól nem változik, hogy a dollár hogy mozog a fenti valutákhoz képest. Immár a WTI is 50 dollár fölött van, a Brent pedig az 53-at közelíti.

Tegnap Amerikában az indexek csökkentek, nagyot esett az Amazon, amely az elmúlt időszak egyik abszolút kedvence volt, de a vártnál gyengébb negyedéves jelentés, ezen belül főleg az elszálló költségek, lehűtötték a lelkesedést. Az emelkedő trendjéből még nem esett ki a papír, hisz a közelmúltban többször is benézett az 50 napos mozgóátlag alá majd visszapattant fölé, de még egy ilyen nap már törné a trendet.

Amazon, esés nagy forgalommal
Amazon, esés nagy forgalommal

Európában ma stabil emelkedés mutatkozik, a főbb indexek nagyjából fél százalékkal vannak feljebb. A BÉT-en ma a tegnap gyengélkedő Richter emelkedik, 0,6 százalékkal van feljebb 6623 forinton. Ugyanígy erősödik a Telekom is 466 forintig.

5000 forintig esett a Waberer’s, a cég még pár napig vásárolhatja saját részvényeit árfolyam karbantartó ügyletek keretében, utána egyedül a piac dönt. 3 százalékkal esik ma a Konzum, 1680 forintig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mit adjunk nászajándékba? Ezeknek örülnek legjobban a párok

Mit adjunk nászajándékba? Ezeknek örülnek legjobban a párok

A készpénz után a második legnépszerűbb nászajándék az utalvány, értéke akár 50-100 ezer forint is lehet, ha közeli rokonok, családtagok adják. A műszaki cikkek mindig a kívánságlista elejére kerülnek. Esküvők tekintetében még mindig a legkedveltebb időszak a nyár, az ajándékkártyák értékesítésében ezek a hónapok a műszaki áruházláncok számára is kimagaslóak.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Napi kommentár - videó

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Heti várható események, adatok

 • augusztus 14
  Ipari termelés (11:00)
  Ipari termelés (év/év)
  augusztus 15
  KSH: mezőgazdasági termelői árak (június)

  GDP (negyedéves, előzetes adat)
  Kiskereskedelmi forgalom (június)
  Bankszünnap
  Bankszünnap
  augusztus 16
  KSH: GDP (második negyedév, előzetes adat)
  GDP (előzetes adat, második negyedév)
  Olajtartalékok
  augusztus 17

  Munkanélküli segély adatok
  Első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók
  augusztus 18
  Termelői árak (június)

Szavazás

Ön szerint létezik globális felmelegedés?