Hirdetés
Hirdetés

Szárnyalás a németeknél a tankönyvi fordulat után

2018. február 12., 11:17
Cimkék
OTP
, Mol
, Richter
, DAX
, S&P 500

Pénteken kritikus pontról pattant fel a legfőbb amerikai tőzsdeindex, így ma a vevők ellepték az európai piacokat. Gyógyul a Mol, a Richter azonban gyengélkedik.

A múlt hét meghozta a rég várt korrekciót Amerikában, pénteken pedig magasról indítás után az S&P 500 index esésnek indult, megtesztelte a 200 napos mozgóátlagot, 15 hónap után először, majd fel is pattant róla, ahogy ez elsőre elvárható.

S&P 500, tankönyvi felpattanás a 200 napos mozgóátlagról
S&P 500, tankönyvi felpattanás a 200 napos mozgóátlagról

Ez érthetően meghozta az optimizmust Ázsiában és Európában is, a német DAX mindjárt 2 százalékot emelkedik, de a többi index is nagyjából másfél százalék pluszban van.

Hirdetés

A hazai piacon a múlt héten sokat szenvedett Mol megy a legtöbbet, 2,2 százalékot 2920 pontig, az OTP 1,6 százalékot javul 11 380 pontig. Nap elején a Richter is tett egy kísérletet az emelkedésre, de aztán visszatért a pénteki záróárra, 5985 forintig, vélhetően a negyedéves jelentés hatására. A BUX így összességében 1,2 százalékkal van feljebb 38 775 ponton.

Tovább zajlik a fejlett világban a hozamok emelkedése: az amerikai 10 éves államkötvény hozama már 2,89 százalék, és lassan Európában is fogynak az egy százalék alatti 10 éves hozamok: a francia és a belga adat most lépte át ezt a határt.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Meghökkentő luxus - hogy lehet egy fagyikehelyért egy lakás árát adni?

Meghökkentő luxus - hogy lehet egy fagyikehelyért egy lakás árát adni?

Néhány különös embertől eltekintve nagyon kevesen vannak azok, akik nem szeretik a desszerteket. Ha édesszájú vagy, és szeretsz azon szörnyülködni, hogy a szemtelenül gazdagok mire szórják el a pénzt, ezt a cikket neked találták ki, összeszedtük a világ hat leggazdagabb desszertjét.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)