Hirdetés
Hirdetés

Szárnyalt a DAX, drágul az arany

Fellegi Tamás, 2018. február 14., 18:49

Negyedik napja emelkednek az amerikai tőzsdék, a Nasdaq egyenesen kilőtt. Európa is hasított, különösen Milánó és Frankfurt. A hazai börze érdekes módon alig mozdult, a BUX árnyalatnyival került feljebb. A nagy esés után korrigált az olaj, emelkedik az arany ára.

Négy nappal azután, hogy fontos támasz szintről, a 200 napos mozgóátlagról felpattant az S&P 500 index, még mindig emelkednek az amerikai részvények, és ez máshol is meghozta a vevők kedvét. Ezúttal a Nasdaq emelkedik erősebben: egy százalékos emelkedéssel 7082 pontig jutott, ahol egyútal az 50 napos mozgóátlag is húzódik.

Nasdaq Composite
Nasdaq Composite

Az index teteje 7500, alja 6650 pont körül volt, így esésének felét le is dolgozta. Az S&P 500 ezzel szemben csak esése bő harmadát dolgozta le a mostani 2677 pontig (alja 2535, teteje 2875 pont volt).

Hirdetés

Európában ma az olaszok remekeltek 1,8 százalékos hegymenettel, de a DAX is 1,2 százalékot erősödött 12 340 pontig. Érdekes módon a pesti börze kimaradt a világszerte tapasztalható emelkedésből. A Mol meg sem mozdult, az OTP kicsit lejjebb jött 11 580 forintig, a Richter 0,3 százalékkal feljebb került 5520 forintig, egyedül a Telekom emelkedett érdemben: egy százalékkal 464,5 forintig.

A forint továbbra is gyatra formában: 312,30 eurónként, igaz, a cseh korona is tobbább gyengült eurónként 25,40-ig. A dollár erősödése átmeneti volt, egy újra megint több mint 1,24 dollárt ér.

Sok eső nap után kicsit emelkedett ma az olajár: a WTI 59,50 dollár, a Brent 63,20. Az arany is felfelé tart: a múlt heti 1310 dolláros mélypont után ma már 1350-ig szaladt fel.

Arany, 5 nap
Arany, 5 nap
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Költöznél? Hamarosan megtudjuk, hogy szárnyalt a lakáspiac

Költöznél? Hamarosan megtudjuk, hogy szárnyalt a lakáspiac

Akad néhány makrogazdasági adat a jövő héten, közöttük a legfontosabbak a tavaly decemberi keresetek alakulása és az államháztartás központi alrendszerének január végi helyzetéről szóló részletes tájékoztató lesz, de megjelenik a lakásépítések, építési engedélyek tavalyi egész éves adata is, amely komoly növekedést ígér.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Az infláció megeszi a kamatot – érdemes még takarékoskodni?

    2018. február 15., 14:28
    Az infláció megeszi a kamatot – érdemes még takarékoskodni?

    Az infláció tavaly átlagosan 2,4 százalékos volt, az egy éves állampapír azonban már régen csak két százalékot fizet. Az inflációkövető kötvények kamata sokkal jobb, ám egyre lejjebb veszik a kamatprémiumot, és legalább három évre kell befektetni.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)