Hirdetés
Hirdetés

Széttépték az OTP-t és a Molt

Fellegi Tamás, 2017. november 22., 18:17
Cimkék
OTP
, Mol
, DAX

Érdekes folyamatok zajlottak ma: míg a német DAX tőzsdeindex méreteset zuhant, a hazai BUX jó nagyot emelkedett, elsősorban az OTP-nek köszönhetően, de a Molt is szépen felhúzták. A Richter is feljebb zárt, a Waberer's esett. Drágult az amerikai könnyűolaj, így helyreállt a két fő olajtípus közti szokásos arány.

Ma szinte őrület tört ki az OTP piacán, a bankpapírt 2,6 százalékkal szaggatták meg, 10 350 forintig, méretes, 8,4 milliárdos forgalommal, miután napokon át küzdött a 10 ezres szinttel. Érdekes, hogy a papír az utóbbi időben másodszor mozog ilyen szélsőségesen: sokéves csúcsról, hirtelen esett ezer forintot, ott elidőzött kicsit, majd újra megindult. Kíváncsian várjuk, újabb csúcstámadás lesz-e belőle.

OTP, 3 hónap
OTP, 3 hónap

A Mol is majdnem 2 százalékot emelkedett 3280 forintig. Az olajpapírnál is láthattunk érdekességeket: sokszor elkezdett esni a nap elején, de mindig emelkedésbe csapott nap végére, olyan volt, mintha shortolták volna. Ma mindenesetre nagyot ment, a kisebb ellenállás felfelé van.

Hirdetés

A Richter 0,4 százalékot emelkedett 7040 forintig, a Telekom nem mozdult, maradt 470 forint, a Waberer’s-nek viszont rossz napja volt: 3 százalékkal 4600 forintig esett. A BUX összességében másfél százalékkal emelkedett 40 130 pontig.

Miközben Európában többnyire alig változtak az indexek, viszonylag nagyot, több mint egy százalékot esett a DAX 13 ezer pontig. Elképzelhető, hogy a német kormányalakítási bizonytalanságok utóhatásai érződnek, esetleg az amerikai befektetők kitáraztak német papírjaikból, hogy nyugodtan tölthessék a hálaadási ünnepeket, ha Merkel kancellársága mégis borulna időközben.

Majdnem 2 százalékkal emelkedett a WTI, vagyis az amerikai könnyűolaj ára. Eddig ez a típus jócskán lemaradt a Brenttől, de most helyreállt a szokásos arány a kettő között, a Brent 63 dolláron zárt. Kisebb mértékben az arany is emelkedett, 1290 dollárig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai szerint nem várható, hogy a 2019. december 31-e után meghosszabbítanák az újépítésű lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos áfakulcsot. A kedvezményes lakásáfa megszűnése több szektorban is komoly negatív hatással járhat.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?