Hirdetés
Hirdetés

Több éves csúcson a zloty és a cseh korona, csak a forint marad le

Fellegi Tamás, 2018. január 25., 19:21

Két régiós, mondhatni visegrádi társvalutánk dinamikusan erősödik, a forintnak is ezt kellene tennie. Az euró újabb csúcson a dollárral szemben. Esett a BUX az OTP és a Mol közel 2 százalékos gyengülésének köszönhetően. Néhány kispapír megint nagyot liftezett, Amerikában pedig a Netflix emelkedik tovább.

A lengyel valuta masszív erősödése 2016 végén kezdődött, akkor majdnem 4,50-et kellett adni egy euróért, most már csak 4,13-at, ami 2 és fél éve a legjobb érték. A sokáig eurónként 27-es szinten rögzített cseh korona is folyamatosan erősödik, 25,37-et kell csak adni belőle a közös európai fizetőeszköz egy egységéért.

Euró/cseh korona, 1 év
Euró/cseh korona, 1 év

A forint közben 309 körül mozog továbbra is az euróhoz képest, vagyis hosszabb távon is stagnál. Az euró ugyanakkor ma is erősödött a dollárhoz képest, immár 1,25-ig.

Hirdetés

A BUX 1,2 százalékkal esett 40 460 pontig, a Mol 1,8 százalékkal 3112 forintig, az OTP 1,7 százalékkal 11 330 forintig.

Ma is nagy mozgás volt a kispapírokban: a tegnap 20 százalékkal 730 forintig emelkedő Altera ma kezdetben 800 forintig szaladt fel, de zárásra visszaesett 650 forintig, ami 11 százalékos csökkenés. Ugyancsak nagyot, 7 százalékot esett a SET 282 forintig, 14 százalékkal erősödött viszont a FuturAqua 83,6 forintig.

Az európai indexek többnyire estek, a DAX 0,9 százalékkal került lejjebb 13 300 pontig. Amerikában ismét a Netflix említésre méltó: a papír 3 százalékot emelkedik 297 dollárig.

Netflix
Netflix
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek

15 évvel az amerikai neokonzervatívok beavatkozása után Irak egy bukott állam, miközben Irán regionális középhatalommá emelkedett föl. Az amerikai külügyminisztérium most Európában próbálja aláásni az iráni atomalkut. De a Pentagon napjainkra már komoly ellenszenvvel viseltetik a neokonzervatívok rezsimváltó projektjei irányába.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)