Hirdetés
Hirdetés

Ugyanannyi a dollár, mint a svájci frank

2017. november 09., 10:16

Érdekes helyzet a devizapiacon: egy svájci frank pontosan egy dollárt ér. A forint gyengélkedik, a hazai tőzsde élénk, emelkedik a Mol és a Richter.

A pesti tőzsde napok óta igen nagy izgalmakat tartogat a befektetőknek: elsősorban az Opus és az Appeninn hatalmas forgalmú, éles kanyarokkal tarkított mozgása jelentette az érdekességet. A két papír ma esik, de az Opus ezen belül heves ingadozásokat mutat, nagy forgalom mellett. A papír 13 százalék mínuszban is járt 560 forinton, majd visszaemelkedett 620 forintig, ami csak 5 százalék mínusz, és már az első órában másfél milliárd forintos volt belőle a forgalom.

Az Appeninn eleinte majdnem limittel esett 770 forintig, majd 9 százalék mínuszba került 820 forinton, félmilliárd fölötti forgalommal. A Konzum nagy pluszban és nagy mínuszban is járt, most 2930 forinton kevéssel tegnapi záróára fölött van.

Hirdetés

A blue chipek közül a Mol 0,7 százalékkal emelkedik 3315 forintig, igaz, járt egy százalékkal feljebb is egy rövid ideig. A ma jelentő Richter fél százalékot erősödik 6892 forintig, a Telekom 0,6 százalékot 482 forintig, az OTP viszont minimális mértékben csökken 10 435 forintig.

Gyenge a forint: 312 az euróhoz képest, ugyanakkor a svájci frank és a dollár paritásba kerültek, mindkettőből egyaránt 1,159-et kell adni egy euróért.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hivatalos: kezdődik a politikai őrület - mától minden a győzelemről szól

Hivatalos: kezdődik a politikai őrület - mától minden a győzelemről szól

Megkezdődik hivatalosan is az országgyűlési képviselő-választási kampány időszaka a mai nappal. Persze a kampány választástól választásig folyamatosan tart már, az elkövetkezendő néhány hétben hatalmas dózisban kapjuk majd a pártok politikai üzeneteit.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Az infláció megeszi a kamatot – érdemes még takarékoskodni?

    2018. február 15., 14:28
    Az infláció megeszi a kamatot – érdemes még takarékoskodni?

    Az infláció tavaly átlagosan 2,4 százalékos volt, az egy éves állampapír azonban már régen csak két százalékot fizet. Az inflációkövető kötvények kamata sokkal jobb, ám egyre lejjebb veszik a kamatprémiumot, és legalább három évre kell befektetni.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)