Hirdetés
Hirdetés

Újra gyengül a svájci frank, elakadt a forint

Fellegi Tamás, 2017. augusztus 08., 11:14

Tegnap egy kicsit feltápászkodott a svájci frank, de azonnal újra adni kezdték. Bivaly az euró szinte minden devizához képest, viszont elakadt a forint erősödése. Feljebb az olajár, legalábbis dollárban. Esik a tegnap jól szereplő Mol, kissé lejjebb a Richter is, megnyugodott a Mészáros-papírok piaca.

A legizgalmasabbnak tűnő deviza mostanában a svájci frank: míg éveken át felfelé ment minden spekulánst és lakáshitelest letarolva, most eljött a szakadatlan gyengülés, másként nézve a normalizálódás ideje. Egy euró már majdnem 1,15 frankot ért, onnan kissé felpattant az alpesi fizetőeszköz, de most már megint 1,15 az árfolyam.

Euró/svájci frank
Euró/svájci frank

Az euró a dollárhoz képest is jól tartja magát: 1,18 fölött van, és az angol fonthoz képest is erős, egy fontért alig több mint 1,1 eurót adnak. A forint múlt heti ereje elpárolgott: 304,60 az euróhoz képest.

Hirdetés

Emelkedett az olajár: a WTI ismét megpróbálkozik az 50 dollárral (jelenleg 49,60), a Brent 52,60. Az erősödés részben csak látszólagos, mivel tartósan gyengül a dollár, így euróban, sőt forintban kifejezve nincs érdemi drágulás.

Az európai részvénypiacokon semmi nem történik, ellenben a BÉT annál mozgalmasabb. A BUX fél százalékot esik elsősorban a Molnak köszönhetően, amely ma egy százalékot esik, 21 350 forintig. A Richter fél százalékkal van lejjebb 6520 forinton, ugyanakkor 3 százalékot esik a Waberer’s 4800 forintig.

A nemrég bevezetett papír árfolyamát múlt péntekig támaszthatták meg a kibocsátók, most már minden a piacra van bízva. Egyelőre úgy tűnik, hogy kissé magas volt a kibocsátási ár, komolyabb érdeklődés alacsonyabb áron lesz a részvényekre, persze el kell telnie pár napnak, esetleg hétnek, hogy kialakuljon az igazi, megtámasztás nélküli piac.

Waberer's
Waberer's

A Konzum és az Opusra keresztelt Opimus több hónapos őrület után mintha megtalálták volna helyüket: előbbi 1780, utóbbi 205 forinton, volatilitásuk és forgalmuk a normál szintre csökkent.

Konzum
Konzum
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Gyűlnek a fellegek - jövőre ebbe bukhat bele a cégek kétharmada?

Gyűlnek a fellegek - jövőre ebbe bukhat bele a cégek kétharmada?

Ugyan komoly üzleti előnyöket is hozhat a jövő évtől érvénybe lépő új adatvédelmi rendelet (GDPR), a vállalkozások mindössze 15 százaléka véli úgy, hogy a jövő májusi határidőre teljes mértékben képes lesz megfelelni ennek. A Deloitte felmérése szerint a cégek számára komoly kihívást jelent a felkészülés, de mindenképp érdemes – kérdés az, hogy sikerül-e ezt a határidőre megoldani.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?